Home » Sport » CSS U18 Bârlad, locul patru la turneul final

CSS U18 Bârlad, locul patru la turneul final

Stadionul „Florea Dumitrache” din București a găzduit duminică finalele Diviziei Naționale de Juniori U18. Rugbyștii de la CSS Bârlad au fost foarte aproape de a cuceri o medalie la turneul final. După ce au învins în primele două meciuri, gândurile bârlădenilor se îndreptau către finala mare. Au pierdut însă cu CSS 2 Baia Mare, scor 20 – 24 și obiectivul rămas a fost de a cuceri bronzul. În finala mică disputată cu Universitatea Cluj, bârlădenii au condus la pauză cu 19-0, după cele trei eseuri reușite de Petru Azoiței, Vlad Vișan și Dănuț Botezatu. Nimic nu prevestea ce avea să se întâmple după pauză, când Universitatea Cluj a dominat autoritar. Tudor Legean a marcat un dropgol în ultima fază a meciului pentru că bronzul să ajungă la clujeni. Pentru aceștia au mai punctat Rareș Oprea , Oscar Ivănuș și Ionuț Bârsan.

Divizia Națională de Juniori U18 a fost câștigată de CSS2 Baia Mare, care a învins Dinamo București, scor 29 – 16. Alb-roșii au început în ofensivă fapt care a dus la deschiderea scorului prin lovitura de pedeapsă concretizată de Andrei Dinu. Replica băimărenilor a venit imediat și centrul Codrin Bercu a marcat două încercări în urmă unor acțiuni în viteză ale liniei de treisferturi, una transformată de Luca Nichitean. Același Luca Nichitean a majorat ecartul din lovitură de pedeapsă, însă maramureșenii au rămas în inferioritate numerică și Dinamo a revenit în joc. Mugur Costea a finalizat efortul colectiv după un mol de margine, eseu transformat de Mădălin Vintilă care apoi a mai punctat dintr-o penalitate, astfel ca la pauză CSS 2 Baia Mare conducea cu 15-13.

După reluare, Luca Nichitean a recuperat un balon bâlbâit de dinamoviști și a marcat un eseu la centru, pe care l-a transformat, iar Dinamo s-a văzut nevoită să alerge din nou pentru refacerea diferenței de scor, reușind doar o lovitură de pedeapsă prin Mădălin Vintilă. Cel mai bun jucător de pe teren, centrul băimărenilor Codrin Bercu a dat verdictul final, reușind hat-trick-ul după o cursă în care a fost de neoprit de către defensiva bucureștenilor. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: