Home » Invatamant » Începe Bacalaureatul!

Începe Bacalaureatul!

de Răzvan CĂLIN

Ca de obicei, prima probă este rezervată examinării orale la limba română.

Astăzi, se dă startul la prima sesiunea a examenului de bacalaureat din acest an, iar la Bârlad sunt așteptați să se prezinte 681 de concurenți. Aceștia sunt repartizați în cele patru licee din localitate (care sunt și centre de examen, totodată) după cum urmează: Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” – 187 de elevi; Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” – 283; Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” – 80 de elevi și Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” – 131 de elevi.

Conform graficului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, proba orală la limba română se derulează în perioada 13 – 15 iunie, pentru ca între 15 iunie și 17 iunie să vină rândul minorităților să susțină oralul la limba maternă. Între 21 și 24 iunie se va derula proba la competențele digitale, iar între 27 iunie și 1 iulie -evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Zilele de 4, 5 și 6 iulie vor fi rezolvate probelor scrise la următoarele discipline: limba și literatura română, limba maternă și proba obligatorie a profilului. Ultima probă a bac-ului va fi tot scrisă – proba la alegere a profilului și specializării – ce se va derula pe 8 iulie.

Emoțiile candidaților vor atinge cote maxime pe 12 iulie, când până cel târziu la ora 16, vor trebui afișate rezultatele. În aceeași zi, dar în intervalul orar 16 – 20, vor putea fi depuse eventualele contestații, pentru a căror rezolvare au fost alocate trei zile, 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 16 iulie.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: