Home » Justitie » Învățătoarea din Bălțați, care se ocupa și cu contrabandă de țigări, nu poate fi concediată

Învățătoarea din Bălțați, care se ocupa și cu contrabandă de țigări, nu poate fi concediată

Învățătoarea din Bălțați, trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru contrabandă de țigări, poate preda în continuare la catedră, după ce Parchetul Huși a comunicat conducerii școlii că femeii nu i se poate desface contractul de muncă.

Conducerea școlii la care predă învățătoarea Alina Mădălina Idriceanu, trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru contrabandă cu țigări, nu a luat nicio măsură de sancționare a cadrului didactic în cauză nici după expirarea perioadei legale de 30 de zile în care trebuia finalizată ancheta internă. În consecință, tânăra de 26 de ani, arestată preventiv pentru patru zile, pe timpul vacanței de primăvară, după ce a fost prinsă cu țigări de contrabandă, rămâne în continuare la catedră, mai ales că Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, instituția care a cercetat-o pe învățătoare, a stabilit că nu-i poate fi desfăcut contractul de muncă.

„Conducerea școlii a transmis adrese către Parchet, Poliție, Judecătorie, și a solicitat un punct de vedere cu privire la măsurile ce pot fi luate, pe linie profesională, față de doamna învățătoare. În răspunsul primit de la Parchet, unitatea de învățământ a fost informată că faptele nu au fost săvârșite de către cadrul didactic în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu și, în consecință, legal, nu i se poate desface contractul de muncă”, a declarat inspectorul pe management școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Constantin Turcu.

Reprezentantul ISJ Vaslui a precizat că învățătoarea poate fi, totuși, sancționată de către conducerea școlii. „Moral, unitatea de învățământ poate lua măsuri de sancționare a doamnei învățătoare. Acum, după răspunsul primit de la Parchet, se va discuta în cadrul comisiei de anchetă, care va transmite un raport final către Consiliul de Administrație al școlii, cel îndreptățit să ia decizia finală în acest caz”, a mai adăugat inspectorul Constantin Turcu.

Cu trei zile înainte de Paști, Alina Mădălina Idriceanu a fost prinsă de către polițiștii de frontieră vasluieni cu țigări de contrabandă în mașina personală, în urma a 32 de percheziții domiciliare. Reținută inițial pentru 24 de ore, învățătoarea a fost arestată, pe 29 aprilie, de către Judecătoria Huși pentru contrabandă cu țigări. Însă, în urma contestației la Tribunalul Vaslui, tânăra învățătoare a fost eliberată marți, 3 mai, fiind pusă sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În aceste condiții, Alina Mădălina Idriceanu a putut reveni, pe 3 mai, la catedră, odată cu reluarea cursurilor după vacanța de Paști. La începutul acestei luni, învățătoarea a fost trimisă în judecată pentru contrabandă de țigări.

Alina Mădălina Idriceanu mai este acuzată și de trafic de minori după ce, în aprilie 2014, a recrutat din România o adolescentă de 17 ani pe care apoi, împreună cu un italian, ar fi exploatat-o sexual într-un club de noapte din Italia. Cei doi au fost prinși de carabinieri după ce adolescenta a încercat să se sinucidă într-o gară din peninsulă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: