Home » Invatamant » Patru elevi bârlădeni s-au calificat la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Populare

Patru elevi bârlădeni s-au calificat la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Populare

Olimpiada Națională de Meșteșuguri Populare-3Elevii bârlădeni au obținut rezultate deosebite la etapa județeană a Olimpiadei de Meșteșuguri Populare care s-a desfășurat sâmbătă, 11 iunie, la Vaslui. Patru dintre aceștia au obținut locul I care le asigură calificarea la etapa națională a Olimpiadei.

Mihail Timofti (clasa a XI-a) și Elena Maria Cordun (clasa a IX-a) sunt membri ai Cercului de meșteșuguri dinOlimpiada Națională de Meșteșuguri Populare cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad, fiind coordonați de meșterul popular Dan Horgan. Aceștia au obținut locul I la faza județeană a Olimpiadei de meșteșuguri populare.

„Mihail Timofte a reușit să se impună și anul acesta la faza județeană, la secțiunea <<Icoană de vatră>>, și sper să facă o figură frumoasă la etapa națională, anul trecut reușind să obțină locul II la faza națională. Așteptări mari am și în privința Elenei Cordun, care s-a calificat la etapa națională, la secțiunea <<Ouă încondeiate>>, a declarat profesorul Dan Horgan.

Au reușit să se califice la faza națională și două eleve din cadrul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, Ana Maria Boza și Viviana Vasluianu, ambele din clasa a X-a, coordonate de profesorul Sebastian Pascu.

La final, la etapa județeană a Olimpiadei de meșteșuguri, au participat 60 de elevi din orașele și comunele județului, care au concurat la mai multe secțiuni precum: icoană pe sticlă, cioplituri, icoană de vatră, ouă încondeiate, țesături, cusături, traforaj, pirogravură etc. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: