Home » Social » Cine va fi noul ”bașkan” de la Rulmenți Bârlad?

Cine va fi noul ”bașkan” de la Rulmenți Bârlad?

de Răzvan CĂLIN

Conform informațiilor ce ne-au parvenit, cel care are șansele cele mai mari pentru a deveni noul CEO al URB Grup este Osman Dur.

În câteva zile, turcii de la Holdingul Kombassan, cei care dețin pachetul majoritar de acțiuni la SC Rulmenți SA, vor trebui să stabilească cine va fi viitorul nr. 1 al URB Grup (din care fac parte Rulmenți Bârlad, Anadolu Rulman Turcia, MGM Ungaria și URB Belgia). Informațiile pe care le-am primit pe marginea acestui subiect îl indică drept principal favorit pe Osman Dur, actualmente vicepreședinte al Holdingului Kombassan.

osman_durCel mai probabil, până la sfârșitul săptămânii în curs Consiliul de Administrație se va întruni pentru a decide cine anume va prelua fotoliul de CEO al URB Grup, rămas vacant în urma demisiei lui Mustafa Dingiloglu. Osman Dur are 52 de ani și este absolvent al Colegiului de Științe din cadrul Universității din Ankara, promoția 1988. Cu un doctorat luat la Universitatea din Florida, USA, Osman Dur și-a clădit o carieră atât în domeniul academic, cât și în sectorul privat. Actualmente este vice chairman (vicepreședinte) în cadrul Holdongului Kombassan.

Fotoliul de CEO al URB Grup a rămas liber după ce în urmă cu o săptămână, Mustafa Dingiloglu și-a dat demisia din motive personale. Din câte se pare, nici acționariatul companiei nu prea era satisfăcut de modul cum decurgeau lucrurile în firmă, totul fiind pus pe seama unor deficiențe de management.

Deocamdată, nu am fost anunțați despre cine va ocupa funcția de CEO. Din câte știm, până la sfârșitul săptămânii ar trebui să se țină o ședință a CA prin care să se hotărască acest lucru. Așteptăm să vedem și noi cine va ocupa această funcție, ce schimbări vor interveni la nivel de echipă managerială și care vor fi noile directive. Speranța noastră este că lucrurile vor decurge mai bine pe viitor, pentru ca fabrica de rulmenți de la Bârlad (și întreg grupul, de altfel) să aibă din nou un trend pozitiv”, ne-a declarat Vasile Roșca, președintele Sindicatului Liber ”Rulmentul”.

În momentul de față, fabrica de rulmenți din Bârlad trece printr-o perioadă nu tocmai fastă. Nu mai devreme de 1 aprilie peste 300 de salariați au rămas fără slujbe în urma unui nou val de disponibilizări colective decis de conducerea firmei. Motivația: scăderea drastică a nivelului vânzărilor. De altfel, în ultimii ani, departamentul de vânzări a fost un veritabil călcâi al lui Ahile pentru producătorul bârlădean de rulmenți. Echipa managerială de la Rulmenți Bârlad pune totul pe seama crizei economice mondiale, dar și a concurenței acerbe din domeniu. Toate acestea au dus la scăderea drastică a nivelului comenzilor, ceea ce afectează din plin activitatea societății și ajungându-se, finalmente, la disponibilizări colective.

Culmea este că deja se vorbește despre faptul că producătorul de rulmenți din Bârlad ar putea face din nou angajări, întrucât s-ar părea că piața de desfacere dă semne de ”dezghețare”. Oricum, Rulmenți SA este într-o situație destul de dificilă din cauză că nivelul vânzărilor a scăzut drastic în ultimul timp. Se estimează că stocul de rulmenți care atârnă ca o piatră de moară în ”economia” firmei se ridică la câteva zeci de milioane de dolari americani.

About Tehno Redactor