Home » Social » Peste 8.000 de persoane implicate în alegeri își primesc, în sfârșit, banii prin primării

Peste 8.000 de persoane implicate în alegeri își primesc, în sfârșit, banii prin primării

Peste 8.000 de persoane implicate în alegerile locale din 5 iunie, respectiv președinții, locțiitorii și membrii birourilor electorale de circumscripție și ai secțiilor de votare, își primesc, în sfârșit, banii în cursul acestei săptămâni, plățile făcându-se prin intermediul primăriilor.

Prefectura Vaslui a dat drumul la banii pentru plata președinților, locțiitorilor și membrilor birourilor electorale de circumscripție și ai secțiilor de votare care s-au implicat în mod direct la alegerile locale desfășurate pe 5 iunie. Astfel, 4,8 milioane de lei au fost virate în conturile celor 86 de unități administrativ-teritoriale din județ, de unde se va face plata în mod direct către cei care au de ridicat bani. Pe de o parte, este vorba de președinții, locțiitorii și membrii birourilor electorale de circumscripție constituite la mijlocul lunii aprilie în cadrul fiecărei comune sau oraș, care vor primi bani în funcție de punctajele făcute de către cei care au condus aceste structuri până pe 6 iunie. Cea de-a doua categorie, cea majoritară, este formată din componenții secțiilor de votare. În privința acestora, lucrurile sunt cât se poate de clare. Președintele și locțiitorul vor primi câte 425 de lei, din care se va scădea impozitul de 16%, în timp ce membrii, adică reprezentanții partidelor politice, vor fi plătiți pentru trei zile de activitate, ceea ce înseamnă 255 de lei impozabil. La toți, se va adăuga și diurna pentru ziua de duminică, adică suma de 10 lei.

„A fost o muncă foarte laborioasă, în condițiile în care a trebuit să se întocmească state de plată pentru aproape 8.500 de persoane. Banii au fost virați în Trezorerie, iar marți vor intra în conturile UAT-urilor. Ulterior, primăriile vor face plățile către beneficiari”, a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Cei mai mulți bani vor ajunge în municipiile Vaslui și Bârlad, având în vedere că în cele două localități au funcționat și cele mai multe secții de votare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: