Home » Invatamant » Sindicatele din învățământ strâng semnături de la profesorii din școli pentru boicotarea examenelor naționale

Sindicatele din învățământ strâng semnături de la profesorii din școli pentru boicotarea examenelor naționale

Sindicatele din învățământ din județ strâng semnături de la profesorii din școli pentru boicotarea examenelor naționale, respectiv evaluarea la clasa a VIII-a și bacalaureatul, în semn de nemulțumire față de sistemul actual de salarizare și de nivelul scăzut de majorare a salariilor din învățământ propus de Guvern.

Evaluarea națională la clasa a VIII-a și bacalaureatul în județ ar putea fi boicotate de către profesori. În acest sens, sindicatele au început deja să strângă semnături de la cadrele didactice și, din primele semnale din teritoriu, se pare că există șanse reale ca examenele naționale să fie periclitate.

Deocamdată, strângem semnături de la colegii noștri, fiind o perioadă de sondare. Este opțiunea strict a profesorilor dacă doresc să boicoteze examenele naționale. Din analiza făcută până acum, sunt doar două-trei persoane pe fiecare unitate care nu au fost de acord cu această acțiune a sindicatului. Zilele acestea vom avea o situație concretă la nivelul întregului județ”, a declarat președintele Sindicatului „Didactica” Vaslui, Sorin Țiplea.

Nemulțumirile sindicaliștilor din învățământ sunt legate de sistemul actual de salarizare și de nivelul scăzut de majorare a salariilor din învățământ propus de Guvern. Profesorii care vor să boicoteze examenele naționale spun că acțiunea lor nu se îndreaptă împotriva elevilor, ci reprezintă un mesaj transmis Guvernului Cioloș privind situația din educație. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: