Home » Invatamant » Zeci de elevi din două școli din județ au marcat Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă

Zeci de elevi din două școli din județ au marcat Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă

Zeci de elevi de la școlile gimnaziale „Al.I.Cuza” Vaslui și „Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos au marcat, alături de specialiști ai DGASPC Vaslui, Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă, prin desfășurarea unor activități în vederea conștientizării actului educațional și a ocupării unui loc de muncă într-o etapă viitoare a vieții lor.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a inițiat campania ,,Locul Tău de Muncă este…Școala!”, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Vaslui și Școala Gimnazială ,,Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos, prin informarea copiilor cu privire la riscurile asociate exploatării prin muncă, cât și dezvoltarea capacității lor de autoprotecție la amenințările acestui fenomen. Specialiștii instituției au organizat o întâlnire formală cu elevii claselor IV-VIII din cadrul celor două unități de învățământ, prin intermediul căreia au promovat drepturile copilului și importanța respectării acestora. Acțiunea a fost realizată pentru a marca Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă.

„În cadrul întâlnirilor cu elevii, au fost realizate activități specifice vârstei și gradului de înțelegere în care au fost implicați copiii în vederea conștientizării importanței actului educațional și a ocupării unui loc de muncă într-o etapă viitoare a vieții lor. În acest sens, a fost derulat un material tematic întitulat ,,Vise sfărmate”, având loc discuții explicative și dezbateri pe această temă”, a declarat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

Încă din anul 2002, la inițiativa Organizației Internaționale a Muncii (ILO), data de 12 iunie a fiecărui an este recunoscută drept „Ziua Mondială Împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor”. Marcarea acestei zile în mod formal de către state și organizații vizează crearea unei unități globale în lupta împotriva exploatării prin muncă a copiilor, în oricare din formele sale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: