Home » Sport » Concurs Național Școlar de Șah „In Memoriam Elisabeta Polihroniade”, un real succes

Concurs Național Școlar de Șah „In Memoriam Elisabeta Polihroniade”, un real succes

Consiliului Județean Vaslui a fost sâmbăta gazda Concursului Național școlar de șah “In Memoriam Elisabeta Polihroniade”. La competiție au participat zeci de sahiști din județele Bacău, Cluj, Galați, Iași, Neamț și Vaslui. Evenimentul a fost organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Consiliul Județean, Primăria Vaslui și Asociația Județeană de Șah.

Au participat tot șase județe ca și anul trecut. Din păcate nu avem o sală care să permită participarea a mai mult de 80 de copii. Concursul s-a desfășurat sub forma a două competiții separate pentru cei din mediul rural și cei din mediul urban. Aceștia au fost premiați separat”, ne-a declarat profesoara Doinita Grigore, organizatorul evenimentului.

Liceenii de la „Emil Racoviță” Vaslui au cucerit locul I, in competitia la care au mai participat Liceul Tehnic „Ion Holban” Iasi și Liceul Tehnologic „Sfanta Ecaterina” Huși. Liceele Mihail Kogalniceanu și Stefan Procopiu își anunțaseră și ele prezența la competiție dar din cauza bacalaureatului elevii celor două licee nu au mai onorat invitația.

Husenii de la Clubul de Șah “Gambit” s-au remarcat

Copiii care se antrenează la Clubul de Șah Gambit Huși, pregătiți de profesorul Vasile Ursanu, au avut evoluții deosebite și s-au clasat de patru ori pe podium. Două echipe cu elevi de clasele I-IV de la școlile gimnaziale “Mihail Sadoveanu” și “Anastasie Panu” și echipa de rural de la Școala Arsura au cucerit primul loc. O altă echipă a Școlii Arsura a avut o evoluție reușită și a obținut locul II.

Organizare ireproșabilă, emoții și lacrimi

concurs sah - elisabeta polihroniade - 5La competiția găzduită de Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui a fost prezent și Emil Dănuț Gabăr, președinte ACS Elisabeta Polihroniade. Cel care a fost coechipierul acesteia în ultimii 7 – 8 ani de viață a participat la competiție în ciuda faptului că era bolnav. S-a declarat încântat de modul în care s-a desfășurat atât pregătirea, cât și competiția. A fost o întrecere care s-a desfășurat corect, conform punctajelor stabilite. Arbitrii Constantin Grosu și Lică Prisecaru au mulțumit concurenții prin deciziile luate.

A fost inaugurată cea de-a doua tablă de șah din aer liber în Vaslui

Cu ocazia Concursului Național Școlar “In Memoriam Elisabeta Polihroniade”, s-a inaugurat și cea de-a doua tablă de șah din aer liber din Vaslui. Dacă cea din centrul Vasluiului are nu mai puțin de 100 de metri pătrați, aceasta are 26. La sfârșitul săptămânii trecute tablă de șah a fost amplasată în fața Centrului Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade”. Elisabeta Polihroniade și-a exprimat această dorință la ultima vizită a sa la Vaslui, pe 31 mai 2015.

Ne-am ținut de cuvânt și am realizat acest vis al Elisabetei Polihroniade. Va fi folosită în folosul educabililor, atât de la noi din scoală dar și din comunitate. Școala noastră are și misiunea aceasta de a educa și consilia copii din comunitate, la dorința lor”, a mai declarat Grigore.

Pleacă la Olănești

Joi dimineață, echipajul Școlii Polihroniade pleacă la Olănești, la Campionatul Național Școlar de Șah, care se va desfășura între 17 și 19 iunie. „Avem un regim special, suntem primiți fără a plăti nimic pentru că școala noastră e patronată de Elisabeta Polihroniade. Oricum rezultatele copiilor sunt foarte bune, iar în anii trecuți aceștia au ocupat locuri mulțumitoare. Sperăm anul acesta să obținem rezultate și mai bune”, a mai spus pentru Est News profesoara Grigore. Cel mai bun loc ocupat de Școala Polihroniade a fost 18 din 40, o performanță dacă ținem cont că vasluienii au concurat cot la cot cu școli de masă.

Concurs Național Școlar de Șah „IN MEMORIAM ELISABETA POLIHRONIADE”

Echipe mixte din învățământul primar, gimnazial și liceal

ediția I, iunie 2016

Clasament Final

Clasele I-IV

Școala Gimnazială „Anastasie Panu” Huși – Locul I

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși – Locul I

Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” – Locul al II-lea

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Vaslui – Locul al III-lea

Clasele V-VIII

Rural:

Școala Gimnazială Arsura (echipa a II-a) – Locul I

Școala Gimnazială Arsura (echipa a I-a) – Locul al II-lea

Școala Gimnazială „M.Eminescu” Laza – Locul al III-lea

Urban:

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui – Locul I

Școala Gimnazială „Ciprian Porumbescu” Comănești – Locul I

Învățământ special clasele I-VIII

C.Ș.E.I. „Elisabeta Polihroniade„ Vaslui – Locul I

C.R.D.E.I.I Cluj – Napoca – Locul I

C.Ș.E.I. Roman – Locul al II-lea

C.Ș.E.I Negresti – Locul al III-lea

Școala Specială „E. Gârleanu” Galați – Locul al III-lea

Invatamant liceal, tehnic și profesional

Liceul „Emil Racoviță” Vaslui – Locul I

Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași – Locul I

Liceul Tehnologic „Sfânta Ecaterina” Huși – Locul al II-lea

About Tehno Redactor