Home » Social » Invenția revoluționară a unui bârlădean, menită să ne scape definitiv de coșmarul facturilor la curent electric. Nemții sunt interesați să cumpere ideea, dar în România toate ușile i-au fost închise

Invenția revoluționară a unui bârlădean, menită să ne scape definitiv de coșmarul facturilor la curent electric. Nemții sunt interesați să cumpere ideea, dar în România toate ușile i-au fost închise

Ștefan Mihăilă, din Bârlad, deține secretul independenței energetice a locuințelor. A inventat un dispozitiv care nu costă mai mult de 3.000 de euro, dar care odată montat poate asigura energia în mod nelimitat și gratuit. Invenția ar putea afecta serios interesele firmelor producătoare și distribuitoare de energie.

Inventatorul bârlădean, în vârstă de 68 de ani, se mândrește cu o invenție de care ar putea beneficia în primul rând românii, dar, deși a bătut la câteva uși, nimeni nu l-a sprijinit.

„Am ajuns întâmplător la această descoperire în urmă cu cinci ani, când am realizat un anumit utilaj pentru o familie din oraș. S-a întâmplat un anume fenomen, un ceva care m-a pus pe gânduri, dar și pe treabă. Acel ceva mi-a indicat că se poate produce și conserva energie ecologică. Am realizat câteva dispozitive, dar nu am reușit să stăpânesc energia. Mai trebuia lucrat. În cele din urmă, în 2013, am găsit în sfârșit soluția de conservare a energiei în cantități comensurabile și distribuirea ei în cantități comensurabile”, ne-a declarat Ștefan Mihăilă.

Cu alte cuvinte, inventatorul bârlădean a reușit să conserve efectul gravitațional în cantități comensurabile și producerea energiei ecologice printr-un sistem inovativ care poate fi folosit independent sau în instalațiile existente, eoliene și solare.

„Descoperirea mea este, de fapt, conservarea energiei mecanice produse cu ajutorul unui pendul. Nu am vrut să dezvălui nimănui secretul conservării energiei pentru că doresc ca prototipul să fie omologat și apoi o echipă de specialiști să se ocupe de producerea dispozitivului într-o fabrică, de ce nu, la Bârlad. Din păcate, nu am reușit să obțin banii nici măcar pentru prototip, cu toate că nu ar fi trebuit investiți decât 3.000 de euro și multă încredere”, a mărturisit inventatorul.

Mihaila Stefan 2Acesta a încercat să ia legătura cu mai multe instituții. A prezentat proiectul Casei Regale, dar nu a primit nici un răspuns. A bătut la ușa fabricii de rulmenți din Bârlad, dar cei de aici au spus că nu sunt interesați. S-a adresat și Ambasadei Germaniei, care i-a transmis să ia legătura cu Camera de Comerț Germano – Română. Aceasta din urmă și-a manifestat interesul, dar că este nevoie de prototip. Din lipsă de bani, Ștefan Mihăilă nu a reușit în trei ani de zile să poată realiza acest prototip.

„Am trecut prin momente grele ale vieții în acești ani și n-am putut să investesc un leu în acest proiect. Acum sunt hotărât să fac un împrumut și să pun pe picioare, împreună cu un inginer T.C.M. -ist, prototipul. Am să realizez dispozitivul pentru a le demonstra tuturor să acesta poate asigura gratuit, pe viață, independența energetică a locuinței cu o investiție de doar 3.000 de euro la început”, a mai spus inventatorul.

Ștefan Mihăilă este dispus să prezinte pe internet dispozitivul pe care îl va realiza, astfel încât cine va fi interesat îl va putea contacta. Bârlădeanul care susține că este autorul unei invenții revoluționare a lucrat în perioada 1970 -1974 la Întreprinderea de Rulmenți, iar din 1974 până în 2007, când a ieșit la pensie, a lucrat la FEPA, ca maistru și tehnician în mecanică, într-un atelier care producea componente militare pentru rachete. În anul 1978, a construit o mașină de bobinat pe care societatea FEPA a exploatat-o vreme de 30 de ani. A fost premiat atunci cu 5.000 de lei. După 1989, a omologat recondiționarea elementelor de injecție, invenție pentru care a fost recompensat cu 50 milioane de lei.

Ștefan Mihăilă a absolvit Școala de Maiștri la Ploiești, după care a făcut specializarea la Uzina Mecanică Mija, în domeniul armamentului. A lucrat, de asemenea, la Crângul lui Bot, într-o fabrică unde se montau subansamble pentru rachete.

Bârlădeanul speră ca, totuși, cineva să ia în serios invenția, indiferent dacă este din țară sau străinătate. Și-ar dori, totuși, ca românii să beneficieze de această invenție, iar bârlădenii ar putea fi producătorii acestui dispozitiv. Inventatorul Ștefan Mihăilă are o propunere de afacere pentru eventualii investitori. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: