Home » Justitie » OJPC Vaslui înspăimântat de preoții cu har divin în afaceri

OJPC Vaslui înspăimântat de preoții cu har divin în afaceri

În câteva luni se împlinesc doi ani de când am semnalat faptul că majoritatea agenților economici care comercializează obiecte de cult religios nu țin cont de lege. Scriam atunci că majoritatea buticurilor cu obiecte folosite în ritul funerar fac comerț fără a afișa prețul articolelor pe care le vând. În trecut, mai exact în septembrie 2014, am magazin pompe funebre 1sesizat Comisariatul pentru Protecția Consumatorului (CPC) Vaslui în ideea ca această instituție să intervină și să reglementeze această deficiență. Surprinzător, probabil de frica Celui-de-Sus, inspectorii continuă să ocolească aceste prăvălii. Mai ales că patronii acestor afaceri sunt câteva fețe bisericești, cu har divin și spirit de afaceriști.

Se pare că OJP nu a controlat firmele nici în septembrie 2014 și nici de atunci încoace. Ba mai mult, Constantin Vasilache, șeful OJPC, avea obiceiul de a declara că oamenii din subordinea sa nu au descoperit niciodată nereguli grave. Oare nu este suficient de grav faptul că preoții proprietari de shop-uri cu sicrie nu respectă legea de mai bine de doi ani?

Pentru a mai vedea ce s-a întâmplat cu aceste magazine, le-am vizitat și mare a fost surpriza să descoperim că sicriele și crucile se vând fără a se afișa prețul. Se pare că proprietarii nu se tem de vigilența lui Vasilache, care are puterea să sancționeze cu amenzi sau să închidă magazinele neconforme cu legea. Îl sesizăm din nou pe șefului OJPC în legătură cu faptul că în Vaslui se vând sicrie, cruci, prosoape, cădelnițe și alte gadget-uri bisericești ca în Somalia. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: