Home » Administratie » 325 de șomeri, operați și bolnavi de cancer, au cerut concediu medical

325 de șomeri, operați și bolnavi de cancer, au cerut concediu medical

Peste 300 de persoane s-au îmbolnăvit în perioada în care figurau în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui ca șomeri în plată.

Actele normative vin în ajutorul șomerilor bolnavi, căci persoanele fără loc de muncă, asigurate în sistemul de asigurări de sănătate pot cere, în baza unei adeverințe de la medicul de familie, concediu medical. Deoarece indemnizația de șomaj se suspendă în perioada de concediu, nu există un motiv care ar trebui să trezească suspiciuni în legătură cu șomerii aflați în repaus medical. Beneficiarii de șomaj sunt repuși în plată doar după ce depun cereri la AJOFM Vaslui.

Laura Alina Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM, ne-a declarat că în primele cinci luni ale acestui an s-au înregistrat 325 concedii medicale în rândul șomerilor și că din aceștia 99% au suferit operații sau sunt bolnavi de diverse forme de cancer. Suma totală plătită beneficiarilor de concedii medicale în perioada menționată a fost de 80.081 de lei. În ultimii doi ani anteriori AJOFM Vaslui a înregistrat 2.584 de concedii medicale în rândul persoanelor aflate în plata indemnizației de șomaj, iar suma plătită pentru concediile medicale ale șomerilor vasluieni în 2014 și 2015 este de peste 800.000 de lei. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: