Home » Social » EXCLUSIV: O nouă rețea de escroci face ravagii prin Bârlad! -Pseudo-inspectorii de la SANEPID vând apă chioară pe post de soluție pentru deratizare!

EXCLUSIV: O nouă rețea de escroci face ravagii prin Bârlad! -Pseudo-inspectorii de la SANEPID vând apă chioară pe post de soluție pentru deratizare!

Anchetă a Poliției Bârlad, după ce mai mulți bârlădeni au reclamat că falși inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui le cer impetuos să le permită intrarea în locuințe pentru a deratiza, dar să și cumpere de la ei soluție de deratizare. Cei care s-au lăsat duși de nas au constatat că au dat 40 de lei pe un litru de apă cu săpun.

O nouă specie de escroci a început să facă victime în ultimele zile în rândul bârlădenilor ceva mai creduli. Este vorba despre două persoane – o femeie și un bărbat – care se dau drept inspectori de la SANEPID (Direcția de Sănătate Publică DSP) și, după un scenariu bine ticluit și interpretat, au reușit să țepuiască mai mulți localnici din Bârlad.

bidon_apa_sapun_tepariReporterii Est News au reușit să stea de vorbă cu câțiva dintre bârlădenii care, din păcate, au realizat prea târziu că au fost victima unei escrocherii pe cât de simplă, pe atât de eficace. Oamenii au recunoscut că, cel puțin la prima vedere, falșii inspectori de la DSP Vaslui păreau oameni serioși, convingători în ceea ce spuneau și după cum se comportau. Atât femeia, cât și bărbatul erau îmbrăcați în niște uniforme de culoare verde, similare cu cele pe care le poartă personalul sanitar al Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” din localitate. Plus că aveau la ei tot felul de echipamente și ustensile care, chipurile, sunt folosite la deratizare și dezinsecție.

”M-am trezit cu ei la ușă. Au sunat și când le-am deschis au început să-mi spună că ei sunt inspectori de la SANEPID și că fac nu știu ce controale în teren. Mi-au zis că trebuie neapărat să fac dezinsecție, deratizare prin casă. Prima dată au zis că trebuie neapărat să-i las pe ei să facă deratizare în casă. Eu le-am spus că nu sunt de acord cu asta și că pot face eu operațiunea asta. Atunci mi-au zis că e musai să luăm de la ei soluția cu care să stropim prin baie, pe la bucătărie etc. Atunci am zis că da și le-am dat un bidon de plastic în care mi-au turnat ei soluția. Mi-au spus că e 40 de lei litrul de soluție, iar eu am cumpărat o jumătate de litru pe care am dat, bineînțeles, 20 de lei”, ne-a povestit unul dintre bârlădenii țepuiți de cei doi inventivi escroci.

”Inspectoarea” SANEPID dădea rest oamenilor scoțând banii din sutien!

Alți localnici au fost și mai creduli și le-au dat drumul în casă celor doi indivizi, care cu ”profesionalism” și multă ”sârguință” au stropit prin ungherele locuințelor cu ”miraculoasa” substanță care omoară tot, de la pureci, țânțari și gândaci, până perfizii șobolani. Bineînțeles, totul contra unei sume ”modice” care putea varia între câțiva zeci de lei și chiar câteva sute de lei.

”Când îi vedeai prima dată, nici prin cap nu-ți trecea că ar putea fi niște escroci. Ea era o domnișoară tânără, până în 25 de ani cred, mai plinuță, așa. Iar el, la fel, un băiat tinerel, la vreo 25 de ani sau maxim 30 de ani. Amândoi erau îmbrăcați în niște costume de astea de culoare verde, ca la spital la noi, cu pantaloni și bluză. Aveau niște hârtii la ei, documente plus niște aparate din alea cu care se stropește (atomizoare n.r.). Eu nu i-am lăsat în casă, dar am cumpărat de la ei vreun litru de soluție din asta. Ca să aflu după aia că, de fapt, e apă chioară cu săpun. Eu am văzut la un moment dat cum femeia scoate niște bani din sutien ca să îmi dea restul. Mi s-a părut oarecum ciudat, dar n-am realizat că ar putea fi vorba despre niște țepari”, ne-a mai povestit unul dintre păgubiți.

În momentul în care oamenii au realizat că la mijloc nu e decât o înșelătorie bine pusă la punct, deja era prea târziu pentru cei mai mulți dintre ei care apucaseră și îi plătiseră pe indivizi pentru serviciile prestate sau le cumpăraseră ”soluția-minune”. Se pare că pseudo-inspectorii SANEPID bântuie Bârladul în lung și în lat de câteva zile, pentru că există informații cău au fost văzuți în exercițiul funcțiunii în diferite zone ale orașului. În urma sesizărilor făcute de cei păgubiți, polițiștii bârlădeni au declanșat imediat o anchetă, oamenii legi fiind pe urmele celor doi ”inspectori” DSP.

Am încercat să aflăm și de la DSP Vaslui dacă au cumva acțiuni de acest gen în teritoriu (scenariu puțin probabil, ce-i drept), însă Mihaela Toplicianu, purtătorul de cuvânt al instituției, nu a fost de găsit.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: