Home » Sport » Pajura Huși dispută sâmbătă barajul pentru promovarea în Liga a III-a

Pajura Huși dispută sâmbătă barajul pentru promovarea în Liga a III-a

Campioana județului Vaslui, Pajura Huși, întâlnește sâmbătă, de la ora 18:00, echipa gălățeană Avântul Valea Mărului în prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a de fotbal. Adversara hușenilor este redutabilă: nu a cunocut gustul înfrângerii în acest sezon de campionat. Gălățenii au reușit 26 de victorii și 4 remize, cu 122 goluri marcate și doar 12 primite. Principalii hărțuitori ai apărării hușenilor vor fi probabil Adrian Anastasiei și Ionuț Cristian, care au marcat câte 20 de goluri în acest sezon. Avântul Valea Mărului a pierdut totuși săptămâna trecută duelul din Cupă cu Fulgerul Smutiti , după 0 – 1. Pajura Huși a arătat în schimb că este în formă, după ce a obținut la pas calificarea în semifinalele Cupei României, scor 5 – 1 cu FC Vaslui.

Gălățenii au de partea lor experiența și factorul financiar

„Am văzut echipa gălățeană și la barajul pe care l-a avut anul trecut cu cei de la Olimpia Râmnicu Sărat. Este o echipă destul de bună. Jucătorii lor au făcut junioratul la Oțelul Galați sau LPS Galați, iar câțiva au jucat chiar la Dunărea Galați, echipă de Divizia B. Au un nivel destul de ridicat, cu pregătire de trei ori pe săptămână. Stau bine și financiar, lucru care îi ambiționează să promoveze. Primesc salarii și prime consistente. Noi avem o echipă destul de tânără, cu jucători chiar de 17 – 18 ani. Avem doar câțiva jucători cu experiență mai mare, iar dintre ei Lucian Cosma este singurul care a jucat în al treilea eșalon fotbalistic”, a declarat Marian Tătaru, antrenorul hușenilor.

Fanii sunt așteptați în număr mare la meci

Pajura Huși speră ca sprijinul fanilor să facă diferență, iar aceștia să reușească un rezultat pozitiv mâine. Pentru că este un eveniment deosebit ca o echipă locală să dispute barajul de promovare în Liga a III-a hușenii se așteaptă la un număr mare de fani. Speranțele le sunt alimentate și de faptul că intrarea e gratuită și nu sunt multe evenimente sportive în această perioadă.

Principala gură de tun a hușenilor s-a accidentat

Atacul este compartimentul forte al hușenilor, dar aceasta nu este tocmai o veste bună în momentul de față. Prezența pe teren a lui Cătălin Aurelian Solomon, cel mai bun marcator din retur (7 goluri) și cel mai bun al Pajurei Huși (16) este incertă. Atacantul s-a accidentat la genunchi la antrenament, după ce a avut o prestație solidă în meciul cu FC Vaslui. E dificil de spus dacă va fi apt pentru meci. Jucătorul se simțea mai bine, dar nivelul unui meci solicita mult organismul. Hușenii speră să poată conta și pe sprijinul sau măcar în retur.

Greu cu finanțele la Pajura Huși

„Dacă tot am ajuns aici, suntem optimiști și ne dorim să reușim un rezultat bun. Dacă vom promova insă va conta mult factorul financiar pentru ca această tranziție să fie una reușită. Lucrurile deja nu mai depind doar de noi, nu țin doar de aspectul fotbalistic. Sperăm ca și autoritățile locale să se implice mai mult, pentru că au fost performanțe notabile, chiar la nivel național. La copii și juniori am ajuns chiar la turneul semifinal în 2011 și 2013. Jucătorul nostru Mădălin Căciulă susține echipa și grupele de copii și juniori cu un efort destul de mare financiar. Dacă promovăm situația depășește potențialul nostru financiar și fără alți sponsori nu putem continua. La baraj sumele cresc deja considerabil, este considerat un meci de Liga a III-a. Cred că ar fi benefic pentru orașul Huși să aibă o echipă în Liga a III-a, acolo unde Huși-ul a avut tradiție,” a mai spus Tătaru pentru Est News.(George PROCA)

About Tehno Redactor