Home » Administratie » ULTIMA ORĂ – Bogdan Sârbu: ”Da, accept să fiu viceprimarul Bârladului”. Condiția pe care consilierul independent le-a pus-o liberalilor și pesediștilor, atunci când i-au făcut propunerea.

ULTIMA ORĂ – Bogdan Sârbu: ”Da, accept să fiu viceprimarul Bârladului”. Condiția pe care consilierul independent le-a pus-o liberalilor și pesediștilor, atunci când i-au făcut propunerea.

de Simona MIHĂILĂ

Anunț surpriză făcut de Bogdan Sârbu, singurul consilier independent ales la Bârlad în ultimii 20 de ani: își va depune candidatura pentru funcția de viceprimar al Bârladului.

El și-a comunicat decizia astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la două săptămâni după ce Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, i-a oferit public sprijinul partidului pentru ocuparea acestei funcții.

Bogdan Sârbu a dezvăluit că, între timp, a fost contactat și de PNL care i-a propus același lucru, discuțiile purtându-se chiar prin intermediul lui Dumitru Boroș, primarul ales la turul de scrutin de pe 5 iunie.

”Am cumpănit foarte bine și am ajuns la concluzia că postul de viceprimar nu este nici al PSD și nici al PNL. Este al bârlădenilor. În momentul de față consider că eu reprezint o bună parte dintre bârlădeni, drept pentru care mă voi înscrie în cursa pentru funcția de viceprimar”, a declarat Bogdan Sârbu.

Consilierul independent a recunoscut că i s-a propus, în schimbul susținerii, să renunțe la statutul de independent, dar a refuzat să spună care din cele două partide i-a cerut semnarea adeziunii, și nici dacă ambele au făcut acest lucru.

”Acum nu mai are importanță, pentru că răspunsul meu este unul: voi candida pentru funcția de viceprimar, dar voi rămâne independent. În cele două săptămâni de când a apărut pentru prima dată posibilitatea ca eu să ocup această poziție m-am gândit foarte bine și am analizat situația împreună cu cei care mi-au oferit încrederea lor necondiționată la alegeri, respectiv cu alegătorii mei. Nu voi putea niciodată ignora votul celor 1.000 de bărlădeni care m-au vrut acolo, în Consiliul Local, ca independent. Din respect pentru ei, dar și pentru mine care am pornit pe acest drum, voi rămâne independent”, a mai precizat Sârbu.

Cum va reuși Bogdan Sârbu să facă slalom printre interesele celor două partide și propria sa conștiință, dar și cum va reuși să-i convingă pe cetățeni de buna sa credință atunci când principiile sale vor coincide cu ale unei echipe sau ale alteia, vor fi misiuni care vor impune explicații, aproape permanent. Explicații plauzibile, suficient de puternice cât să-i lase intactă credibilitatea de care se bucură acum, pe tot tot parcursul celor 4 ani de mandat.

About Simona Vasile