Home » Administratie » Consilierii locali din 57 de comune și orașe vor depune jurământul în această săptămână

Consilierii locali din 57 de comune și orașe vor depune jurământul în această săptămână

Consilierii locali din 57 de comune și orașe ale județului, aleși în urma scrutinului din 5 iunie, vor depune jurământul în această săptămână, în fața unui reprezentant al Prefecturii, în aceeași ședință de constituire urmând a se alege și viceprimarii.

Prefectura Vaslui dă startul, în sfârșit, la constituirea noilor Consilii Locale a căror membri au fost aleși în urmă cu mai bine de două săptămâni. Cei care vor deschide seria investiturilor vor fi consilierii locali din Huși, care se vor întruni, în noua formulă, astăzi, de la ora 11.30. Ulterior, într-un interval de doar patru zile, vor depune jurămintele consilierii din alte 56 de unități administrativ teritoriale, din zonele Vaslui și Huși. Deocamdată, din programarea pe zile a constituirii CL lipsesc comunele din sudul județului, inclusiv municipiul Bârlad, unde se așteaptă validările primarilor de către Judecătorie.

Conform Ordinului emis de către prefectul județului, Daniel Olteanu, în cadrul ședințelor de constituire se va alege, într-o primă fază, comisiile de validare a mandatelor aleșilor locali. Ulterior, după validarea, consilierii vor depune jurământul, iar apoi se va constitui efectiv Consiliul Local. Va urma alegerea președintelui de ședință care va coordona ședința de alegere a viceprimarului. La finalul ședinței, se vor alege și comisiile de specialitate care vor funcționa în următorii patru ani.

Tot în această săptămână, mai precis sâmbătă, se va constitui și noul Consiliu Județean. Tot atunci se vor alege și cei doi vicepreședinți a căror nume rămâne încă un mister, fiind vehiculate mai multe nume. Pe lângă cele ale social-democraților Irinel Stativă, Ciprian Trifan și Valeriu Caragață, sunt luate în calcul, pentru ce-al de-al doilea post de vicepreședinte, și numele lui Sorin Braniște și Florin Sârbu, ambii de la ALDE. În ceea ce privește postul de președinte, acesta va fi ocupat, fără dubii, și pentru următorii patru ani, de către Dumitru Buzatu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: