Home » Invatamant » Încep probele digitale la bac 2016!

Încep probele digitale la bac 2016!

de Răzvan CĂLIN

Acestea se vor derula de-a lungul întregii săptămâni în curs.

De astăzi, 21 iunie și până vineri, 24 iunie (inclusiv), cei 721 de candidați din Bârlad înscriși la această sesiune a examenului de bacalaureat vor da piept cu cea de a doua probă. Este vorba despre evaluarea competențelor digitale, probă care, la fel ca și prima (oralul la limba română) nu va pricinui cine știe ce emoții candidaților. La ambele candidații nu sunt notați și, practic, toți sunt promovați. Însă, cei care nu susțin aceste probe, nu pot trece mai departe la următoarele etape din examen și automat sunt picați.

”Este, într-adevăr, o probă ceva mai lejeră, la fel ca și în cazul primei. Nu cred că vor fi probleme și avem siguranța că toți elevii vor trece cu bine de această nouă etapă a bacalaureatului. Abia de săptămâna viitoare vor începe probele scrise, când între 27 iunie și 1 iulie se va derula evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională”, ne-a declarat Tița Chiru, directorul Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”.

Doi dintre cei 189 de candidați de la acest liceu nu vor susține proba de competențe digitale pentru că au certificate de operator computer recunoscute inclusiv pe plan european.

În Bârlad funcționează patru centre de examen: Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” (189 de candidați, dintre aceștia doi fiind restanțieri); Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” (283 de candidați); ; Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” (121 candidați) și Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” (131 candidați).

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: