Home » Sport » Pajura Huși a pierdut cu 1 – 4 în fața gălățenilor de la Avântul Valea Mărului

Pajura Huși a pierdut cu 1 – 4 în fața gălățenilor de la Avântul Valea Mărului

Lipsa de experiență și-a spus cuvântul – Pajura Huși a pierdut clar, scor 1-4 manșa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Deși hușenii au fost gazdă, fundalul sonor a fost acoperit de suporterii gălățeni care au venit în număr mare pentru a-și susține favoriții.

Dacă Pajura Huși are doi ani de existență, gălățenii de la Avântul Valea Mărului cochetează cu eșaloanele patru și cinci de peste 30 de ani. În tricoul vălmărenilor au jucat fotbaliști consacrați în Ligile II și III, precum Emanoil Dodan (fost jucător la Steaua), Cristian Iulian Frunză, Ionuț Cristian sau Vasilică Popa. Dacă anul trecut gălățenii au pierdut barajul, aceștia s-au ambiționat să își demonstreze valoarea. Pe care au avut-o și anul trecut, dacă ținem cont că formația care i-a învins la baraj, Olimpia Râmnicu Sărat, a terminat în Liga a III-a pe locul doi.

adrian anastasie-1

Decarul Adrian Anastasie, marcatorul golului de 3 – 1

Fotbaliștii de la Pajura Huși au gestionat bine începutul de meci și în ciuda numeroaselor ocazii ale gazdelor au deschis scorul prin Lazăr, pentru a intra la vestiare în avantaj. Un penalty primit de gălățeni la începutul reprizei secunde, transformat de Nicu Bălan, a restabilit egalitatea. Ionuț Cristian a făcut apoi 2 – 1 în minutul 50, pentru ca golurile de 3 – 1 și 4 – 1 marcate în minutele 70 și 83 de Adrian Anastasie și Vlad Antofe să pecetluiască soarta partidei. Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Iași, iar la centru a fost Vlad Băban. Returul de pe stadionul Comunal din Valea Mărului se va disputa sâmbătă, 25 iunie, de la ora 18:00.

Chiar dacă hușenii reușesc să învingă în retur, e greu de crezut că pot reuși calificarea. Aceștia sunt obligați să marcheze patru goluri, un 3 – 0 fiind insuficient pentru calificare. Asta deoarece în situația în care după disputarea celor două jocuri egalitatea se menține (la puncte și golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu. Dacă și în aceste condiții egalitatea persistă, jocul se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de cinci minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc. În cazul în care egalitatea se menține și după reprizele de prelungire, echipa câștigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului. (George PROCA)

About Tehno Redactor