Home / Administratie / Căldură mare și buget mic, la spitalul bârlădean

Căldură mare și buget mic, la spitalul bârlădean

Canicula din ultimele zile și-a pus amprenta și asupra confortului termic de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad. Cele 80 de aparate de aer condiționat sunt insuficiente pentru necesitățile spitalului. În unele secții există saloane dotate cu aparate de climatizare, precum cardiologia și laboratorul de analize, iar sălile de operație au sistem de ventilație în tavan. Sunt însă și secții și saloane unde disconfortul termic a devenit o povară în plus pentru bolnavi dar și pentru cadrele medicale, în ultimele zile.

Din păcate, șanse prea mari de îmbunătățire a situației nu sunt. Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul spitalului bârlădean, recent reabilitat, mai are nevoie de un aparat de climatizare întrucât nu este dotat decât cu unul. Nevoie de aparate de aer condiționat ar mai fi și în pavilionul mai nou al spitalului. Secția de Boli cronice, mutată recent la etajul III, în locul Oftalmologiei, este deficitară la acest capitol. Spitalul nu și-a mai permis să achiziționeze un număr rezonabil de aparate de aer condiționat din anul 2008. Anul trecut, Primăria Bârlad a alocat 12.000 de lei pentru cumpărarea câtorva aparate de climatizare iar bugetul extrem de redus al spitalului nu poate face față acestei priorități de sezon. O alternativă la găsirea surselor de venit ar fi sponsorizarea. De-a lungul anilor, unele secții ale spitalului s-au descurcat cum au putut și au achiziționat din surse proprii aparate de aer condiționat, sau prin sponsorizări. Din acest punct de vedere, viitorul nu sună prea bine la Spitalul „Elena Beldiman”, deoarece sunt atâtea priorități încât aparatele de aer condiționat par doar un moft. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Scântei între rromi și primarul bârlădean, la audiențele organizate de prefectul județului

Discuții aprinse ieri, la primăria ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: