Home » Administratie » Ce secrete ascunde Consiliul Local Vaslui în legătură cu apartamentele de serviciu repartizate medicilor?

Ce secrete ascunde Consiliul Local Vaslui în legătură cu apartamentele de serviciu repartizate medicilor?

Falimentara SC “Locativa” SRL Vaslui a dat Spitalului Județean de Urgență Vaslui un număr de șase apartamente contra unei chirii lunare de 150 de lei/apartament, aparent pentru a-i încuraja pe medici să se angajeze la Vaslui. Cât se poate de lăudabil, dar nimeni nu știe dacă în acele apartamente locuiesc tineri rezidenți sau medici cu averi și lefuri considerabile. Consilului Local Vaslui și Locativa SRL păstrează tăcerea.

Pentru juristul Eduard Lăcătușu, secretarul Consiliului Local Vaslui, legile statului român rămân un mister. Ieri, i-am solicitat juristului Lăcătușu să ne pună la dispoziție Hotărârea Consiliului Local numărul 85 din anul 2014, privind atribuirea unor locuințe din gestiunea SC Locativa SRL Vaslui, Spitalului Județean de Urgență. În baza unui singur contract de închiriere, societatea ”Locativa” (aflată în insolvență) a cedat Spitalului Județean de Urgență Vaslui un număr de 6 apartamente contra unei chirii lunare de 150 de lei/apartament.

Am mai fi vrut să aflăm care sunt medicii care au avut nevoie apartamentele Locativei și care sunt criteriile pe baza cărora au intrat în posesia contractelor de închiriere.

Din păcate, secretarul Lăcătușu n-a înțeles nimic din legea care spune că toate deciziile Consiliului Local trebuie aduse la cunoștință publică. Cu un aer sfidător, superior (omul are funcție, domnule, te pui cu el?), el ne-a cerut să formulăm o cerere în baza Legii 544/2001, privind accesul la informațiile de interes public, deși solicitarea noastră viza un document care trebuia făcut public din oficiu, pe site-ul Primăriei Municipiului Vaslui ori altundeva. Este ca și cum Parlamentul României ar cere populației să depună cereri pentru a afla ce legi se mai votează în plen.

Secretara directorului SC Locativa SRL Vaslui, ne-a dat de înțeles că nu ne poate furniza această informație, care ar trebui să fie publică, din cauză că-i este frică de șeful ei: ”Fără domnul director eu nu pot să fac nimic. Dacă vine el și dispune să vă ofer acest document am să o fac”.

Vom reveni cu amănunte despre chiriașii acestor imobile și vom afla ce încurajează municipalitatea: pe tinerii rezidenți sau pe oamenii cu averi și ștate vechi. Această metodă de stimulare a medicilor de a se angaja la Vaslui este salutară. Suspectă rămâne lipsa de transparență a autorităților și îndârjirea cu care vor să țină secrete informații ce trebuie făcute publice din oficiu. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: