Home » Social » Pompierii vasluieni vor să câștige Concursul Național de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

Pompierii vasluieni vor să câștige Concursul Național de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui va participa, în următoarele două zile, la faza zonală a Concursului Național de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, etapă în care vor intra în competiție șase județe din regiunea Nord-Est a României.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” Iași organizează, în perioada 22-23 iunie, faza zonală a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat. În această etapă, își vor arăta cunoștințele, abilitățile și măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare și salvarea vieții șase echipaje de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Vaslui, Bacău, Botoșani, Iași, Neamț și Suceava.

Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat cuprinde două probe, ce se desfășoară în două etape, respectiv descarcerarea din vehicule și acordarea primului-ajutor calificat. Cele mai bune trei echipaje din prima etapă se califică pentru a doua etapă.

Proba de descarcerare din vehicule urmărește dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește salvarea victimelor. Pe parcursul exercițiului, evaluatorii urmăresc cu prioritate comanda intervenției, siguranța salvatorilor, tehnicile de descarcerare, îngrijirea prespitalicească și folosirea eficientă a echipamentului. În cadrul probei, echipajele trebuie să fie în măsură să identifice cele mai bune tehnici de descarcerare din vehicule, dar și să promoveze eventualele idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule, acesta fiind și un prilej excelent pentru realizarea unui schimb de experiență cu privire la modul de lucru al salvatorilor.

În cadrul probei de acordare a primului ajutor calificat, se urmărește aplicarea și respectarea întocmai a protocolului specific, precum și dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește acordarea primului ajutor calificat pacienților traumatizați. Echipajele participante vor avea ocazia să-și valorifice toate cunoștințele privind acordarea unei îngrijiri prespitalicești la un nivel superior și să demonstreze implementarea măsurilor de securitate, atât a salvatorilor cât și a victimelor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: