Home » Technology » Smartphone-urile iPhone 6 și iPhone 6 Plus, interzise la vânzare în Beijing

Smartphone-urile iPhone 6 și iPhone 6 Plus, interzise la vânzare în Beijing

de Dan Dobrovolschi

Autoritățile din Beijing au interzis vânzarea smartphone-urilor iPhone 6 și iPhone 6 Plus dezvoltate de Apple deoarece terminalele ar încălca brevete de design deținute de compania Shenzhen Baili, care produce modelul de telefon inteligent 100C. 

Este ciudat, însă, faptul că decizia nu se aplică și în cazul modelelelor iPhone 6s și iPhone 6s Plus, care sunt aproape identice cu cele din seria iPhone 6, potrivit Go4it.

Apple a anunțat că va face apel la decizie, iar în această perioadă va continua să vândă cele două modele de smartphone-uri în Beijing.

Din fericire pentru compania americană, decizia se referă doar la Beijing, capitala Chinei. Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de vești proaste venite din statul asiatic pentru Apple. În primul trimestru al acestui an, compania a înregistrat o scădere a vânzărilor de 26% în China. Mai mult, serviciile sale de filme și cărți au fost blocate în statul asiatic în luna aprilie a acestui an.

Apoi, în luna mai, justiția din China a decis că Apple trebuie să folosească în paralel cu o companie locală, care produce portofele, huse pentru telefoane și genți, marca „iPhone”.

Compania americană a dat în judecată în 2012 firma chineză Xintong Tiandi, care produce bunuri sub marca „IPHONE”. După patru ani de procese, Tiandi a câștigat apelul și poate folosi în continuare brandul.

Sursa: mediafax.ro

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: