Home » National » UNPR ar putea fuziona cu PNL. Liderul senatorilor UNPR: În acest moment se desfășoară aceste discuții. PNL: Să accepte condițiile de integritate

UNPR ar putea fuziona cu PNL. Liderul senatorilor UNPR: În acest moment se desfășoară aceste discuții. PNL: Să accepte condițiile de integritate

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochițoiu, a declarat marți pentru MEDIAFAX că fuziunea cu PNL este una dintre variantele de negociere luate în calcul, în vreme ce lideri ai PNL susțin că UNPR trebuie să adere la criteriile de integritate ale liberalilor. 

”Este o discuție (fiziunea, n.r.). La ora aceasta, datorită faptului că se reașează raportul de forțe în Parlamentul României – pleacă unii în administrația locală, s-au încheiat alegerile locale, se reevaluează variante, se refac aranjamente pentru toamna care va să vie, toate partidele negociază cu toate partidele în Parlament. Bineînțeles că nici UNPR, a treia forță politică parlamentară, nu face excepție. Liderul nostru a fost împuternicit să negocieze o alianță parlamentară cu partidele parlamentare – PSD, PNL, ALDE. În acest moment se desfășoară aceste discuții”, a declarat Vochițoiu pentru MEDIAFAX.

El a precizat că miercuri, spre finalul zilei, va exista un rezultat al acestor discuții pentru că ”poimâne trebuie să se închidă niște majorități la niște consilii județene – Timișoara, Caraș Severin și Maramureș – și, funcție de ce stabilim la nivel central, acele înțelegeri se vor duce până la nivel local”.

Potrivit senatorului UNPR, fuziunea este una din variantele luate în discuție, dar nu singura, iar ”lucrurile sunt foarte fluide”. El a subliniat că alianțele preelectorale cu PSD rămân însă în picioare.

Pe de altă parte, lideri ai PNL au admis pentru MEDIAFAX că fuziunea este o ”posibilitate”, dar au insistat că una dintre condițiile prime este ca UNPR să își asume criteriile de integritate, ceea ce ar duce la tragerea pe linie moartă a lui Gabriel Oprea.

”Mai departe, UNPR trebuie să asume majoritatea parlamentară și să se rupă de PSD. Mâine vor anunța ei dacă sunt de acord cu aceste condiții, plus majoritățile locale unde ne ajută”, au precizat aceleași surse.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: