Home » Business » Volkswagen plănuiește să lanseze 30 de modele de mașini electrice în următorii 10 ani

Volkswagen plănuiește să lanseze 30 de modele de mașini electrice în următorii 10 ani

La o conferință de presă recentă, directorul executiv Volkswagen, Matthias Müller, a prezentat „Împreună – Strategia 2025”, o nouă inițiativă prin care compania dorește să lanseze 30 de modele de mașini electrice în următorii 10 ani. 

Aflată în plin scandal al emisiilor, care ar putea reprezenta costuri totale de 18,5 miliarde de dolari, compania germană Volkswagen speră că mașinile electrice îi vor asigura viitorul, scrie Go4it.

Grupul auto se va concentra pe „e-mobilitate” și va dezvolta propriile baterii, la fel cum va face Tesla Motors, cel mai cunoscut producător mondial de mașini electrice.

Volkswagen speră ca în 2025 să ajungă să vândă între două și trei milioane de vehicule electrice pe an. Mașinile autonome reprezintă o parte importantă a strategiei companiei. Potrivit lui Müller, Volkswagen va dezvolta o tehnologie competitivă pentru automobile fără șofer, pe care o va oferi și altor companii. Investițiile necesare pentru derularea planului vor fi de miliarde de dolari. Pentru asta, compania va trebui fie să strângă bani, fie să își crească veniturile. De asemenea, trebuie, potrivit lui Müller, crescută eficiența departamentului de cercetare și dezvoltare.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: