Home » Sanatate » Canicula ucigașă! Patru bărbați au murit în decurs de câteva ore

Canicula ucigașă! Patru bărbați au murit în decurs de câteva ore

de Răzvan CĂLIN

Patru bărbați au decedat în cursul zilei de joi din cauza temperaturilor ridicate.

Valul de căldură excesivă și-a arătat colții și mai abitir în cursul după-amiezei de joi, 23 iunie, când s-au înregistrat nu mai puțin de patru decese în decurs de câteva ore. Este vorba despre patru bărbați – unul de 78 de ani, din satul Gologofta, comuna Ivănești, unul de 50 de ani din comuna Zorleni, un al treilea, de 51 de ani, din satul Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir, iar ultimul, 60 de ani din satul Fedești, comuna Șuletea – cărora li s-a făcut rău în timp ce erau afară. Deși în toate cele patru cazuri au intervenit echipaje ale ambulanței, din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru ei, fiind declarați morți. În toate cele patru cazuri, victimele erau afară, fie muncind în grădină, sau chiar pe câmp.

”Toți patru munceau, făceau diverse munci agricole. Spre exemplu, cel de la Șuletea se pare că prășea pe câmp încă de dimineață. Vă dați seama că pe temperaturile astea, extrem de ridicate, este totalmente interzis să te expui direct razelor soarelui, darămite să mai și prestezi muncă fizică, de genul muncilor agricole”, ne-a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

Odată cu cele patru cazuri de joi, bilanțul sumbru al deceselor cauzate de caniculă în județul Vaslui se ridică la cinci persoane, cu tot cu bătrânul de 75 de ani din comuna Roșiești, decedat miercuri 22 iunie.

În ultimele zile, numărul intervențiilor ambulanțierilor vasluieni a crescut cu peste 30%, față de zilele obișnuite când se înregistrau în medie câte 100 de solicitări pe zi. Dintre acestea, jumătate sunt cazuri de persoane cărora li s-a făcut rău din cauza caniculei. Cei mai mulți suferă de diferite afecțiuni cronice, cum ar fi cardiaci, diabetici, astmatici sau epileptici.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: