Home » Sport » Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui au fost printre cei mai buni la Campionatul Național Școlar de Șah ,,Elisabeta Polihroniade”

Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui au fost printre cei mai buni la Campionatul Național Școlar de Șah ,,Elisabeta Polihroniade”

Ionuț Ungureanu și George Mustăreț, elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Elisabeta Polihroniade” Vaslui, au reușit să se claseze pe locurile șase și opt la Campionatul Național Școlar de Șah ,,Elisabeta Polihroniade”, echipe mixte.

C.S.E.I. „Elisabeta Polihroniade” Vaslui a reușit o clasare impresionantă și la echipe gimnazial, unde a ocupat locul al 14 – lea.  La cea de-a IV-a ediție a competiției au participat aproximativ 300 de copii din clasele I-XII, din toată țara, comune și orașe. Concursul, organizat de ACS „Elisabeta Polihroniade” în colaborare cu Ministerul Educației Naționale a avut loc la Băile Olănești în perioada 17 – 19 iunie. S-a desfășurat în stil elvețian , în 7 runde de joc. Echipajul vasluian format din 4 elevi a câștigat locul I la Concursul Național Școlar de Șah „In Memoriam Elisabeta Polihroniade” care s-a desfășurat la Vaslui în data de 11 iunie 2016.

A fost primul an în care Elisabeta Polihroniade nu a mai fost prezentă la deschiderea ediției, în memoria sa fiind ținut un moment de reculegere. De asemenea Doinița Grigore, fost director al C.S.E.I. ,,Elisabeta Polihroniade” Vaslui, a ținut un discurs despre personalitatea complexă a Elisabetei Polihroniade.

Concurs a fost bine organizat și a continuat visul Elisabetei Polihroniade, de a reuni în jurul tablei de șah sute sau mii de copii pentru a descoperi talentele care să reprezinte țara în competițiile internaționale. Remarcabil a fost consensul echipei organizatoare de la ACS, hotărârea de a duce mai departe arbitrajul corect, nepărtinitor. Școala noastră este singura scoală de învățământ special care participă la acest campionat, atât pentru meritele copiilor noștri cât și pentru faptul că școala poartă numele marei șahiste. Cu atât mai mult sunt de apreciat rezultatele obținute pentru că elevii noștri au concurat de la egal la egal și chiar au lăsat în urmă, pe lista clasamentelor, mulți elevi din școlile de masă. Pentru rezultatele obținute, pentru disciplina sportivă, ținuta festivă și respectul pentru ceea ce fac și pentru omul care le-a mângâiat creștetul în anii precedenți, au primit un premiu special și diploma de onoare. Dar și medalii și cupa campionatului. Participarea la joc în condiții de egalitate și rezultatele obținute constituie pași importanți în valorizarea copilului cu dizabilități”, a declarat Doinița Grigore pentru Est News. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: