Home / World / Investitorii pariază că Marea Britanie rămâne în UE

Investitorii pariază că Marea Britanie rămâne în UE

Sondajele de opinie și cele din piețele financiare sunt extrem de strânse când vine vorba de rezultatul posibil al referendumului privind apartenența Regatului Unit la UE, în ultima zi a campaniei pentru referendum. 

Tot mai mulți bani au fost pariați pe tabăra care susține că Marea Britanie va rămâne în UE în ultima săptămână, iar lira sterlină a crescut la maximul ultimelor cinci luni. Potrivit unui indice calculate de Oddschecker, șansa ca Marea Britanie să iasă din UE a scăzut la 26%, față de 43% cât era pe 14 iunie.

Totuși, sondajele de opinie arată rezultate diferite. Este încă prea devreme pentru a spune cu certitudine ce tabără va ieși câștigătoare.

“Dacă ne uităm la modul în care se tranzacționează lira, am spune că votul pentru rămânerea Marii Britanii în UE deja s-a terminat cu un rezultat favorabil”, a spus Joseph Capurso, strateg la Commonwealth Bank of Australia.”Sondajele sunt încă prea apropiate pentru a avea acest punct de vedere. Dacă votul se va finaliza cu ieșirea Marii Britanii din UE, lira se va prăbuși”, a adăugat el.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: