Home » Sport » Rugbyștii U16 de la CSS Bârlad joacă vineri pentru locul cinci la turneul final

Rugbyștii U16 de la CSS Bârlad joacă vineri pentru locul cinci la turneul final

Rugbyștii bârlădeni de la CSS Bârlad dispută locul cinci la turneul final U16, după ce au înregistrat miercuri prima victorie, scor 26 – 21, cu CSS Cleopatra. Puțin a lipsit ca bârlădenii să lupte pentru o medalie, după ce au pierdut cu greu celelalte dispute din grupă. Acestora nu le-a lipsit dăruirea, încrederea și curajul, ci mai degrabă norocul. CSS Bârlad a fost plasată în Grupa Roșie, unde au mai dat piept cu CSS2 Baia Mare și CSM Olimpia. În prima etapă echipa bârlădenii au fost învinși cu greu de CSS2 Baia Mare, scor 12-15. Le-au dat de furcă și bucureștenilor de la CSM Olimpia, într-un meci care s-a terminat 17 -20.

Stadionul Farul din Constanța a adus la startul turneului final de rugby U16 cele opt echipe care s-au calificat în faza finală în urma ierarhiei din Campionatele Regionale. În Grupa Albastră s-au duelat ACS Tomitanii, LPS Focșani, CSM Baia Mare și CSA Steaua. CSM Baia Mare a învins clar Steaua, scor 33 – 10 și Tomitanii cu 7 – 3. Tomitanii a învins fără drept de apel, LPS Focșani, scor 44 – 3. Iar întâlnirea dintre formațiile Steaua și LPS Focșani s-a terminat fără o învingătoare, scor 10 – 10.

Echipa de rugby CSS Bârlad U16 s-a calificat la turneul final după ce a a câștigat zona Moldova, la 16 puncte de următoarea clasată, LPS Focșani. Lideri, bârlădenii au reușit să obțină maxim de puncte după zece partide câștigate din tot atâtea disputate. Au înregistrat 49 de puncte, după ce evoluțiile încântătoare le-au adus și nouă puncte bonus. CSS Bârlad a marcat în acest sezon 424 de puncte, de aproape trei ori cât LPS Focșani (159). Nici defensiva nu a oferit prea multe șanse adversarilor, cu doar 45 primite fată de 81, cifrele ocupantei locului secund. LPS Focșani a ocupat locul doi cu doar 33 de puncte, la egalitate cu RC Stejarul Buzău. În clasament au urmat RCM Galați, cu 14 puncte, Gr. Sc. U Pașcani cu 11 și CSS Tecuci cu 2. (George PROCA)

About Tehno Redactor