Home / Social / Stații de taxi amplasate în mod ilegal de autoritățile vasluiene

Stații de taxi amplasate în mod ilegal de autoritățile vasluiene

 

În județul Vaslui, Codul Rutier are putere doar asupra șoferilor, în timp ce aleșii locali sar peste prevederile acestui document de parcă nu s-ar aplica și în activitatea lor.

statie taxi ilegala (1)În 2015, consilierii locali din municipiul Vaslui au votat o hotărâre ce a dat undă verde înființării unor stații de taxi, încălcând grav Codul Rutier. Acesta interzice oprirea sau staționarea autovehicolelor la mai puțin de 25 de metri înainte și după trecerile de pietoni. Ciudat este că autoritățile vasluiene susțin că, la baza adoptării acestei hotărâri, stă tocmai avizul Poliției Rutiere.

Am solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui mai multe informații despre acest subiect dar, reprezentanții Compartimentului de relații cu publicul, deși de regulă sunt foarte promți, au cerut răgaz de o zi pentru a formula un răspuns.

Potrivit aceluiași Cod Rutier, autoritățile publice locale (primăriile) sunt obligate să amenajeze stațiile mijloacelor de transport public de persoane, prevăzute cu alveole sau refugii, cu avizul poliției rutiere. În municipiul Vaslui, există doar câteva stații taxi care au fost instalate în spații cu alveole, restul s-au creat direct pe partea carosabilă a drumurilor publice, în imediata vecinătate a trecerilor de pietoni.

În cazul în care se confirmă că polițiștii au dat asemenea avize autorității locale, acestea ar fi ilegale, căci încalcă tocmai prevederile “bibliei” polițiștilor de circulație. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: