Home » Social » Autogara Mare din Vaslui se va muta. De când și de unde vor putea călătorii să ia mijloacele de transport ale firmei Morandi!

Autogara Mare din Vaslui se va muta. De când și de unde vor putea călătorii să ia mijloacele de transport ale firmei Morandi!

Ca urmare a unor divergențe apărute între conducerea SC Morandi Logistic SRL și patronul Motelului Ambis, Autogara Mare din municipiul Vaslui se va muta într-o altă locație, situată în spatele Autogării Transurb.

Totul a pornit de la o serie de directive, impuse prestatorilor de servicii, după incidentul de la Clubul „Colectiv” din București, când transportatorilor li s-au impus o serie de măsuri drastice în domeniul autorizării pe linia de prevenire a incendiilor. Morandi Logistic, firma care deține Autogara Mare din municipiul Vaslui ar fi trebuit ca în baza acestor reglementări, să construiască o clădire nouă pe terenul închiriat de la patronul Motelului Ambis, care să corespundă legislației în vigoare. În situația în care contractul de închiriere a terenului aferent autogării a fost semnat pe o perioadă de trei ani, conducerea Morandi Logistic a solicitat patronului Ambis ca în cazul în care investește într-un spațiu nou, să se prelungească pe mai mulți ani contractul de chirie.

Solicitarea a fost refuzată, fapt pentru care Ioan Moraru, patronul Morandi Logistic, s-a interesat de un alt spațiu. A fost contactată în acest sens firma Radical Grop, care deține un teren în spatele autogării Transurb din municipiul Vaslui. A fost închiriată o suprafață de 890 mp (cu tot cu spațiul aferent unui imobil) care va deservi cursele proprii ale SC Morandi Logistic SRL, cât și pe cele ale altor firme partenere.

„Mai avem nevoie de 1.000 de metri pătrați, suprafață care există și nu este utilizată în prezent de nimeni, pentru a o folosi ca parcare. Dacă va exista o deschidere și din partea Primăriei, atunci lucrurile vor funcționa perfect și nu se vor fi situații neplăcute. Eu îmi cunosc călătorii și foarte mulți apreciază ideea că ne-am apropiat de Gara CFR. În maximum două luni, după ce ne vom muta, activitatea autogării noastre se va reașeza”, a declarat Ioan Moraru, pentru Est News.

Existența acestei autogări este necesară, tocmai pentru a evita situația în care SC Rotrans SA Vaslui ar deveni deținătoarea monopolului pe acest segment de servicii. În prezent, pentru plecarea de la peron, a unui microbuz, partenerii Morandi sunt taxați cu 1,5 lei. Înainte ca Morandi să fie înființată, SC „Rotrans” SA Vaslui percepea taxe de plecare de la peron de 4 lei și conducerea firmei anunța scumpiri la această categorie de taxe. Nu trebuie să le amintim cititorilor faptul că acești bani achitați de transportatori patronilor de autogări se regăsesc întodeauna în prețul biletelor. (Bogdan Rusu)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: