Home » Justitie » Reacția DSP Vaslui în cazul ”inspectorilor Sanepid” prinși că vindeau populației apă cu săpun pe post de insecticid

Reacția DSP Vaslui în cazul ”inspectorilor Sanepid” prinși că vindeau populației apă cu săpun pe post de insecticid

de Răzvan CĂLIN

Semnalul de alarmă tras de cotidianul Est News față de apariția unor escroci care se dau drept ”inspectori Sanepid” a stârnit reacții și din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Instituția a emis un comunicat de presă, semnat de directorul Mihaela Vlada, prin care a ținut să puncteze câteva aspecte: ”Având în vedere articolul publicația județeană «Est News» din data de 17.06.2016, intitulat «O nouă rețea de escroci face ravagii prin Bârlad – Pseudo-bidon_apa_sapun_tepariinspectorii de la SNEPID vând apă chioară pe post de soluție de deratizare», DSP Vaslui face următoarele precizări pentru informarea populației. DSP nu desfășoară activități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, iar persoanele care desfășoară astfel de activități nu au calitatea de angajați sau colaboratori ai instituției noastre. Unitățile care efectuează prestări de servicii utilizând produse biocide sunt obligate să asigure informarea populației cu privire la data efectuării lucrărilor, substanțele folosite și măsurile de prim ajutor recomandate de producători. Drept urmare, atenționăm populația pentru a nu accepta colaborarea cu persoane neautorizate”.

Reamintim că, recent, Poliția Bârlad a demarat o anchetă după ce a fost sesizată de mai mulți cetățeni care au reclamat că au fost înșelați de niște indivizi care se dădeau drept inspectori SANEPID. Este vorba despre doi tineri, un bărbat și o femeie, care au mers din ușă în ușă anunțând oamenii că trebuie să-și dezinfecteze și deratizeze locuințele. Dacă oamenii refuzau și spuneau că vor face singuri această operațiune, atunci le spuneau că măcar trebuie să achiziționeze de la ei o soluție specială cu care să dea prin ungherele casei. Bineînțeles, totul era contra cost, sumele oscilând între câteva zeci de lei și câteva sute de lei pe care cei doi inventivi escroci le obțineau de pe urma acestei scheme. Soluția minune pe care o comercializau la prețul de 40 de lei litrul, era de fapt un banal amestec de apă cu săpun. Unii oameni au început să realizeze că la mijloc este ceva necurat și, în consecință, au alertat autoritățile. În momentul de față, polițiștii bârlădeni sunt pe urmele acestor indivizi și speră că în scurt timp îi vor identifica și îi vor aduce să răspundă în fața legii.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: