Home » Administratie » De astăzi, Bârladul are un nou primar: Dumitru Boroș, primul primar liberal după mai bine de o jumătate de secol

De astăzi, Bârladul are un nou primar: Dumitru Boroș, primul primar liberal după mai bine de o jumătate de secol

de Simona MIHĂILĂ

De astăzi, municipiul Bârlad va avea un nou primar ales și un nou Consiliu Local (CL). Dumitru Boroș, primul primar liberal după mai bine de 50 de ani, va depune jurământul în fața noilor consilieri locali, ce vor fi învestiți în cadrul unei ședințe speciale, programată să înceapă la ora 10. De la un asemenea eveniment nu putea lipsi prefectul Daniel Olteanu, cel care, la rândul său, a bifat o altă premieră după decenii întregi, fiind primul prefect pe care l-a dat Bârladul după o perioadă de peste o jumătate de secol.

elena-monu

Elena Monu

În ședința de astăzi, care va fi condusă cel mai probabil de decanul de vârstă al noului CL, respectiv Elena Monu, nu va fi desemnat și viceprimarul, aceasta urmând a face subiectul unui proiect de hotărâre viitor. În schimb, va fi stabilită componența comisiilor de specialitate, elementul de suspans fiind alegerea președinților acestora. De altfel, ”împărțirea” comisiilor a fost subiect de negocieri între cele două partide care formează CL (PSD și PNL). Complet lipsită de surpriză va fi ”alegerea” președintelui Comisiei de cultură. Liberala Elena Monu nu a făcut niciodată un secret că-și dorește cu ardoare această funcție și s-a declarat convinsă de sprijinul atât al colegilor de partid, cât și a celor din PSD. Dacă lucrurile nu vor lua o întorsătură neplăcută,, primirea funcției de președinte a Comisiei de cultură va fi cadoul perfect pentru ziua sa de naștere a decanei de vârstă a CL, pe care și-o sărbătorește chiar astăzi.

Noii consilieri locali ai Bârladului sunt: Cristina Tiron, Marin Bunea, Roxana Miron, Andrei Huiban, Dorin Apostu, Sorinel Rãducanu, Vasile Rosca, Georgicã Motrea, Catinca Popa si Constantin Gâlea (din PSD),  Elena Monu, Corneliu Plesu, Mihai Ardeleanu, Iulian Mihail Bâcã, Georgicã Florian Vulpe, Liviu Luca, Ionel -Marius Pasat, Cezar Toporas, Adrian Todireasa, Carmen Bularda (din PNL) și independentul Bogdan Ioan Sârbu.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: