Home » Administratie » O mică reparație morală pentru marele Guguianu. Semnalul de alarmă tras de Est News a avut urmări pozitive

O mică reparație morală pentru marele Guguianu. Semnalul de alarmă tras de Est News a avut urmări pozitive

Aspectele pe care cotidianul Est News le-a sesizat săptămâna trecută au fost luate în seamă: soclul pe care este așezat bustul din bronz a lui Marcel Guguianu a fost reabilitat, statuie marcel guguianu - 1iar literele șterse de intemperii au fost pictate din nou. În sfârșit, cei care trec prin parcul teatrului și nu știu cui aparține bustul, pot afla cum se numește sculptorul bârlădean, în ce perioadă a trăit, cine a donat această lucrare și ce artist a creat-o.

Marți, 28 iunie, Marcel Guguianu ar fi împlinit 94 de ani. Cu două zile în avans, duminică 26 iulie, Muzeul „Vasile Pârvan” organizează un eveniment omagial. La ora 11.30, va avea loc o slujbă de pomenire la bustul sculptorului, iar la ora 12.00 este programat un concert de muzică clasică susținut de violonistul Radu Ropotan din Brașov, acompaniat de cunoscuta pianistă Liliana Iacobescu. Concertul va avea loc la Pavilionul „Marcel Guguianu”. Sunt așteptați prieteni ai sculptorului din București, reprezentanți ai autorităților locale, ai Consiliului Județean dar și ai Colegiului Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni.

Trăim după moarte doar prin amintirile celorlalți despre noi… Dorința noastră este ca lumânările să ardă mereu pentru toate sufletele plecate sper alte lumi”, declara maestrul Marcel Guguianu cu câțiva ani în urmă. Cuvinte la care bârlădenii vor putea să reflecteze duminică, 26 iulie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: