Home » Sport » Primele transferuri la HC Vaslui

Primele transferuri la HC Vaslui

Handbal Club Vaslui a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă, transferurile efectuate în cadrul lotului. Primii sosiți la echipa vasluiană sunt Cladiu Dediu, Andrei Popescu, Răducu Tamaș și Vlăduț Vlad. În perioada următoare vor mai fi perfectate încă 1-2 transferuri, pe posturile neacoperite. HC Vaslui a prelungite contractele jucătorilor Marian Vasilică Barac, Călin Hagiu, Didi Hrimiuc și Valentin Anton.  Oficialii vasluieni au ținut să le mulțumească jucătorilor care au plecat la alte cluburi și le-au urat mult succes în carieră. Alin Roșu s-a transferat la CSM București, Tudor Stănescu va evolua în sezonul viitor la Steaua, iar Ioan Polocoșer s-a transferat la CSU Suceava. Dragoș Soare a fost înregimentat de HC Dobrogea Sud Constanța și Ovidiu Adrian Pasere va evolua în următorul sezon la HCM Făgăraș.

Centrul Andrei Popescu are 27 de ani și a venit de la Minaur Baia Mare, cu care a evoluat în Champions League (2015-2016). Este campion al României, sezonul 2014-2015, câștigător al Cupei României și Supercupei României. A mai îmbrăcat tricoul echipei Energia Tg. Jiu (2011-2013) și a făcut parte din loturile naționale Under 17, Under 19, Under 21 și Under 20, cu care a terminat pe locul 6 la Campionatul European.

Interul stânga Claudiu Dediu are 34 de ani și a venit de la CSM Ploiești. El este născut la Vaslui, iar în sezonul trecut a mai îmbrăcat tricoul Energiei Tg. Jiu. În sezonul 2013-2014 a fost golgheterul Ligii Naționale, fiind jucător al Potaissei Turda, cu care a câștigat în același sezon medalia de bronz. Dediu a mai evoluat la CSU Ulpimex Galați, Politehnica Iași, Steaua, Știința Bacău și CSU Suceava. Cu lotul național de cadeți, a obținut locurile 4 și 6 la Campionatul European din Luxemburg și Polonia.

Portarul Răducu Tamaș, de 30 de ani, a venit de la CSMS Bacău. Până acum a evoluat numai pentru clubul băcăuan, cu care a evoluat în competițiile europene. Este de trei ori medaliat cu argint în Liga Națională și are în palmares o Supercupă a României cu Știința Bacău. A fost component al lotului național de tineret Under 19.

Extremă stânga Vlăduț Vlad are 26 ani și a venit de la Eschwege (Germania). A mai evoluat la CNOE Sighișoara, Steaua, HC Odorhei ( cu care a obținut medalia de bronz în sezonul 2013-2014, și cu care a ajuns în seminfinalele Challenge Cup) și Universitatea Cluj. A fost component al echipelor naționale de juniori și tineret.

Antrenorul Sandu Iacob a stabilit că reunirea lotului HC Vaslui să aibă loc pe data de 13 iulie, urmând că în perioada 17-24 iulie echipa să se afle în stagiul de pregătire la Piatra Neamț, cantonamentul fiind finanțat printr-un proiect cu fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Vaslui. (George PROCA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: