Home » Administratie » Consilierii PSD au refuzat să făcă alianță cu ALDE la CJ, propunerea liberal-democraților de vicepreședinte fiind respinsă la vot în plen

Consilierii PSD au refuzat să făcă alianță cu ALDE la CJ, propunerea liberal-democraților de vicepreședinte fiind respinsă la vot în plen

Consilierii județeni ai PSD Vaslui au refuzat să facă alianță cu ALDE la nivelul CJ, după ce au respins propunerea de vicepreședinte a grupului liberal-democrat în plenul ședinței de constituire a noului Consiliu Județean, Dumitru Buzatu fiind însă reales la șefia instituției.

Dumitru Buzatu, cel care conduce Organizația Județeană a PSD de 15 ani de zile, a fost ales președinte al Consiliului Județean Vaslui, în urma constituirii noii structuri de aleși din care fac parte 33 de consilieri. Ca singura propunere venită din partea propiului partid, liderul social-democraților vasluieni a obținut 26 de voturi, în timp ce șapte consilieri au votat împotrivă, în condițiile în care PNL are zece reprezentanți în noul CJ.

Mulțumesc celor care m-au votat. Așa după cum a spus și președintele de ședință de constituire a CJ, acum sunt ca nou, deși nu sunt chiar atât de nou. De aceea, propun să mergem mai departe cu ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a declarat, imediat după investitură, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Ciprian Trifan, noul vicepresedinte al CJSupriza a apărut însă la legerea unuia din cei doi vicepreședinți. Deși se prefigura o alinanță între PSD și ALDE, propunerea liberal-democraților, copreședintele alianței la nivelul județului Vaslui, Emil Dorin, nu a fost agreată de către social-democrați, după ce doar cinci consilieri au votat ”pentru”. În aceste condiții, președintele Dumitru Buzatu a solicitat celor trei grupuri din CJ să vină cu o altă propunere, însă a fost refuzat. În consecință, acest post de vicepreședinte rămas liber va fi supus din nou la vot într-o ședință viitoare.

În ceea ce privește cealaltă funcție vicepreședinte, aceasta a revenit lui Ciprian Trifan, secretarul executiv al Organizației Județene a PSD, care a obținut 26 voturi ”pentru” și șapte ”împotrivă”.

Noua structură a CJ Vaslui este formată din 20 consilieri PSD, zece PNL și trei ALDE. (Ionut PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: