Home » Administratie » (Video) Primarul Dumitru Boroș s-a închinat de două ori la Dumnezeu în timpul depunerii jurământului. Singurul primar de după ’90 căruia I-a lipsit cocarda tricoloră, dar care a pășit în mandat făcând de 3 ori semnul Crucii!

(Video) Primarul Dumitru Boroș s-a închinat de două ori la Dumnezeu în timpul depunerii jurământului. Singurul primar de după ’90 căruia I-a lipsit cocarda tricoloră, dar care a pășit în mandat făcând de 3 ori semnul Crucii!

de Simona MIHĂILĂ

A început o nouă etapă în istoria Bârladului și numai peste patru ani vom putea spune cu certitudine dacă miile de oameni care au decis că Bârladul trebuie să fie condus de avocatul Dumitru Boroș, împreună cu 10 consilieri PSD, 10 din PNL și un independent (Bogdan Sârbu) au avut dreptate să pună frâiele orașului în mâinile lor.

investire-cl2Ieri, a avut loc ședința de învestire a noului Consiliu Local (CL) și, imediat, în fața celor 21 de consilieri a depus jurământul noul primar ales al municipiului Bârlad, Dumitru Boroș.

Fiind prima ședință, lucrările au fost conduse de membrul cu cea mai veche carte de identitate: Elena Monu, care și-a sărbătorit chiar ieri ziua de naștere, ocazie ce i-a conferit cel de 75-lea argument că-și merită pe deplin calitatea de decan de vârstă al Consiliului Local Bârlad. Ea a fost secondată de cei mai tineri membri ai CL, Roxana Miron și Georgică Vulpe, totul desfășurându-se sub atenta supraveghere a prefectului Daniel Olteanu.

Trebuie spus că este pentru prima dată în ultimii 60 de ani când Bârladul are primar liberal, când în componența CL Bârlad intră atât de mulți liberali și când maestru de ceremonii este un prefect bârlădean, și el provenit tot din rândul liberalilor.

O premieră din toate punctele de vedere. Inclusiv acela că fostul primar nu a fost prezent la ceremonia de învestire, așa cum s-a întâmplat când Aurel Găvan a preluat de la Ion Dumitru, când Doru Gabriel Craus a prelat de la Găvan, când Ioan Juverdeanu a preluat de la Craus, când Constantin Constantinescu a preluat de la Juverdeanu.

Demisia din funcție a lui Constantinescu, cu doi ani înainte de a-și finaliza mandatul, a făcut ca ceremonia de învestire a lui Boroș să semene cu cea din ’90, a lui Dumitru, cu diferența că, de astă dată, noul primar și-a depus jurământul fără a purta cocarda tricoloră. O scăpare (nevinovată, ce-i drept), a funcționarilor din serviciul de specialitate al CL, ei înșiși la început de drum.

Dar cum micile detalii fac marile diferențe, lipa eșarfei cu cele trei culori naționale nu a trecut neremarcată. La fel cum demn de consemnat a fost și gestul lui Dumitru Boroș de a-și pecetlui jurământul de primar cu semnul Crucii.

Dacă în urmă cu 16 ani ex-primarul Ioan Juverdeanu a invitat fețe bisericești la depunerea jurământului, gest reluat în 2004 și de succesorul său, Titi Constantinescu, de astă dată, noul primar Boroș s-a descurcat singur. S-a închinat de două ori Divinității, o dată la jurământ, și apoi după discursul de învestire, în ambele situații rostind la final ”Așa să ne ajute Dumnezeu”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kUCSP5SYPe8&w=560&h=315]

Primele ”ciolane” împărțite între pesediști și liberali

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a primei ședințe a noului CL a fost stabilirea comisiilor de specialitate. Procesul de votare a decurs calm, fără nicio discuție în contradictoriu, situație care nu a mirat pe absolut nimeni, știut fiind că împărțeala influenței este rezultatul negocierilor între reprezentanții de frunte ai PSD și PNL, investire-cl6negocieri care s-au derulat până inclusiv în ajunul ședinței.

Așadar, din cele 5 comisii de specialitate, trei sunt conduse de membri PNL, iar două, de consilieri PSD.

Comisia Studii, Prognoze și Programe, Economie, Finanțe, Impozite și Taxe: Corneliu Pleșu (președinte), Dorin Apostu (secretar), Constantin Gîlea, Georgică Motrea, Vasile Roșca, Catinca Popa, Marius Pasat, Iulian Bîca, Carmen Bularda.

Comisia Urbanism și Amenajarea Teritoriului: Marin Bunea (președinte), Liviu Luca (secretar), Mihai Ardeleanu, Dorin Apostu, Cristina Tiron, Georgică Motrea, Cezar Toporaș, Iulian Bîca, Corneliu Pleșu.

Comisia Juridică, Disciplină, Muncă și Protecție Socială: Sorin Răducanu (președinte), Carmen Bularda (secretar), Roxana Miron, Catinca Popa, Andrei Huiban, Georgică Vulpe, Liviu Luca, Cezar Toporaș, Corneliu Pleșu.

Comisia Învățământ, Cultură, Culte, Știință, Sănătate, Tineret și Sport: Elena Monu (președinte), Andrei Huiban (secretar), Roxana Miron, Cristina Tiron, Marin Bunea, Bogdan Sârbu, Ionel Pasat, Adrian Todireasa, Georgică Vulpe.

Comisia Agricultură, Protecția Mediului, Turism, Cooperări, Asocieri și Programe, Piețe Agroalimentare: Mihai Ardeleanu (președinte), Vasile Roșca (secretar), Sorin Răducanu, Constantin Gîlea, Dorin Apostu, Liviu Luca, Georgică Vulpe, Adrian Todireasa, Bogdan Sârbu.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: