Home » Sport » Cinci rugbyști de la CSS Bârlad au fost convocați la turneul de pregătire al naționalei U18

Cinci rugbyști de la CSS Bârlad au fost convocați la turneul de pregătire al naționalei U18

Nu mai puțin de cinci bârlădeni au fost convocați la echipa națională de rugby U18 a României pentru a participa la un turneu de pregătire în Georgia. Trăgătorul Alex George Osman, jucătorul de linia a II-a Vlad Vișan, mijlocașul la grămada Florin Azoiței, mijlocașul la deschidere Gabriel Vlad Leica și centrul Marius Lucian Costea au fost aleși în lot pentru a disputa două meciuri amicale. Primul a avut loc ieri, cu selecționata de U18 a Academiei Georgiene de Rugby. Pe 28 iunie, stejăreii vor merge în sudul Georgiei, în regiunea Samtskhe-Javakheti, la Aspindza, unde vor disputa al doilea meci în compania echipei locale. Acest turneu este unul de pregătire în vederea meciului de baraj cu Polonia, din luna august pentru rămânerea în primul eșalon valoric al categoriei U18

stejareii - rugby - u18“Obiectivul este să câștigăm pentru ca în ultimii ani, indiferent de categoria de vârstă cu care am jucat împotriva Georgiei, am făcut din aceasta un fel de balaur și cred că e momentul să demitizam asta. Este greu să faci în trei zile un proiect de joc, tehnic, tactic – practic este imposibil la nivelul acesta de vârstă, însă suntem încrezători că prin ceea ce am repetat în aceste zile băieții au fixat mai bine unele lucruri, iar dorința și ambiția lor, mă face să fiu încrezător în două meciuri foarte bune. Dincolo de acest turneu este important că băieții stau împreună o perioadă, că joacă împreună, se cunosc mai bine și astfel putem forma un nucleu pe care să construim echipa de U18 în vederea meciurilor pe care urmează să le dispute”, a declarat Marcel Giucal, antrenorul de înaintare al echipei.

Lotul României:

Trăgător: Alex George Osman (CSS Bârlad) și Darius Plăcintar (U Cluj)

Linia I-a: Costea Mugurel (CS Dinamo), Robert Neacșu (CT Dinicu Golescu), Valentin Soare (CNE Cornu),

Linia a ÎI-a: Adrian Pavel (CNE Cornu), Vlad Vișan (CSS Bârlad), Ionuț Drăghia (LPS Suceava)

Linia a III-a: Dragoș Ser (CSM Olimpia București), Tudor Legean (U Cluj), Răzvan Barbalau (CNAV), Pețer Chiriac (CS Unirea Iași), Felix Căprar (CNE Cornu)

Mijlocași la grămadă: Florin Azoiței (CSS Bârlad) și Vlăduț Bocăneț (CSS2 CNE Baia Mare)

Mijlocași la deschidere: Luca Nichitean (CSS2 CNE Baia Mare) și Gabriel Vlad Leică (CSS Bârlad)

Centru: Marius Lucian Costea (CSS Bârlad), Claudiu Grad (CSS2 CNE Baia Mare), Iulian Crăciun (CS Dinamo)

Aripi: Petrica Mihalache (CSS 2 CNE Baia Mare), Costin Neaga (CSM Olimpia), Andrei Ciausu (CNE Cornu), Cristian Minea (CNE Cornu)

Fundaș: Ștefan Maris (U Cluj)

Din staff-ul tehnic al României fac parte Marcel Giucal (antrenor înaintare), Florin Ibănescu (antrenor treisferturi), Alexandru Achim (director tehnic), Cristian Staicu (doctor) și Bogdan Muntean (manager). (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: