Home » National » COD GALBEN de ploi și furtuni, până marți la ora 10:00. Care sunt zonele afectate

COD GALBEN de ploi și furtuni, până marți la ora 10:00. Care sunt zonele afectate

Meteorologii au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru luni și marți, în centrul, nordul și vestul țării. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de ploi torențiale pentru luni și marți, valabilă în centrul, nordul și vestul țării.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și pe arii restrânse va cădea grindină.

Astfel, în intervalul 27 iunie ora 10:00 – 28 iunie ora 10:00, în zonele montane, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în vestul Olteniei și nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

În zonele vizate vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și pe arii restrânse grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 50, 60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și pe parcursul zilei de marți, 28 iunie, în special în centrul, sudul și estul țării.

Vremea se va menține călduroasă luni, în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unități.

Meteorologii au emis cod galben de furtună pentru 28 de județe din vestul, nordul și centrul țării, de luni dimineață până marți. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: