Home / Invatamant / Începe Evaluarea Națională! 1.182 de elevi din județul Vaslui sunt corigenți sau nu vor la liceu

Începe Evaluarea Națională! 1.182 de elevi din județul Vaslui sunt corigenți sau nu vor la liceu

de Bogdan RUSU

Astăzi, 3.592 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Vaslui vor susține proba la limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale 2016, în vederea admiterii în clasa a IX-a de liceu, în anul școlar viitor. Cei care vor intra în sălile de examen reprezintă 75,24% din totalul de 4.774 de elevi de clasa a VIII-a  înmatriculați în școlile gimnaziale din județul Vaslui la începutul anului școlar 2015-2016.  Restul  de 1.182 (24,76%) care nu vor participa la testarea națională sunt în stare de corigență, repetenție sau pur și simplu nu doresc să-și continueie studiile.

Majoritatea elevilor de clasa a VIII-a nu au nicio legătură cu ideea de liceu, lucru demonstrat atât de rezultatele simulărilor, dar și de mediile de admitere de tot hazul, ce le-a permis, în toți ani, unor adolescenți total nepregătiți să devină liceeni.

În 2015, la liceul din Puiești, de exemplu, cele mai mici medii de admitere la profiluri serioase au fost de 2,24 (tehnician instalații electrice), de 2,31 (la profilul tehnician industrie textilă) și de 2,36 (tehnician mecanic).

La simulările organizate la nivel național în februarie 2016, rezultatele elevilor vasluieni au fost dezastruoase. 30% din cei prezenți (1.357 elevi) au avut medii între 1 și 2,99, iar 38,48% (1.736) nu au depășit intervalul de medii 3 – 4,99.

La simulările din iarnă s-a descoperit că numărul de elevi mediocri (934 elevi), cu medii între 5 și 6,99, reprezintă 20,7% din totalul de candidați. De asemenea, medii între 7 și 8,99 au obținut doar 9,6% din cei peste 4.500 de adolescenți prezenți la simulări. Nu a existat nicio medie de 10, iar elevii cu medii între 8 și 9,99 au  reprezentat doar 1% din totalul de elevi verificați. Spre marea fericire a elevilor care nu știu carte, rezultatele obținute la evaluările naționale nu vor conta foarte mult în momentul intrării la liceu, deoarece există locuri pentru toată lumea.

La Evaluarea Națională din 2015, cea mai mică medie de admitere din județ, de 2,24, a fost a unui adolescent de la Școala Iana, care, pe lângă media 1.00 la Evaluarea Națională, a avut media generală 5,97 pe cei patru ani de studiu. Au fost și cazuri fericite, trei elevi având media de admitere de 10.00. Doi dintre ei au fost de la Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” și Școala „Iorgu Radu” din Bârlad și unul din Vaslui, de la Gimnaziul „Constantin Parfene”.

Rezultatele obținute la evaluarea națională le vor pune probleme deosebite doar adolescenților care aspiră să studieze în licee de top, știut fiind faptul că la stabilirea mediei de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a, notele obținute la evaluare contează în proporție de 75%.

Cât de jos a fost coborâte standardele și cum intră analfabeții la liceu!

În anul școlar anterior, la Liceul Tehnologic din Puiești s-au înregistrat cele mai mici medii de admitere din județ: 2,24 (tehnician instalații electrice); 2,31 (la profilul tehnician industrie textilă); 2,36 (tehnician mecanic). La Liceul Tehnologic din Fălciu, cea mai mică medie de admitere, la profilul tehnician industrie textilă a fost de 2,93.

De asemenea, la profilul tehnician veterinar, în Liceul Tehnologic din Murgeni, cea mai mică medie de admitere a fost de 3,02. La Liceul Negrești, ultimul intrat la o clasă de automatizări a avut media de admitere de 3,22, iar la profilul ”tehnician ecolog” utimul de pe lista admișilor a avut media de 3,52.

În Bârlad, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” s-a intrat cu medii de: 3,61 (electronică-automatizări); 4,4 (mecanică) și 4,81 (confecții textile). La Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad s-a intrat și cu medii de: 3,24 (turism), 3,77 (industrie textilă); 3,83 (estetica și igiena corpului omensc).

În Vaslui, la Liceul „Ion Mincu” cele mai mici medii de admitere au fost: 3,11 (turism); 3,66 (estetica și igiena corpului); 3,85 (construcții) și 3,93 (industrie alimentară). Tot la Mincu, cea mai mică medie la profilul Științe Sociale a fost de 4,96. Nici la Liceul „Ștefan Procopiu” nu s-a intrat pe medii mari. La profilul ”Științe ale naturii” s-a intrat cu media 3,91, iar la Filologie, cea mai mică medie a fost de 4,62.

Cea mai vânată unitate de învățământ a fost Liceul „Mihail Kogălniceanu”, unde nu au fost admiși decât elevii buni. Cea mai mică medie de admitere la profilul „Matematică-informatică” a fost 9,46.  La „Științe ale naturii” cea mai mică medie a fost de 9,14, iar la ”Științe sociale” de 9,02.

About Mihai Vasile

x

Check Also

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, beneficiarii ...

Șase tineri din județ, admiși la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Boldești

Șase tineri din județul nostru au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: