Home » Administratie » Protest în fața Primăriei Rafaila, unde zeci de localnici au blocat intrarea în instituție, nemulțumiți de noul viceprimar ales în CL

Protest în fața Primăriei Rafaila, unde zeci de localnici au blocat intrarea în instituție, nemulțumiți de noul viceprimar ales în CL

Zeci de persoane din Rafaila au protestat astazi dimineata în fața primăriei din localitate, prin blocarea intrării în sediul instituției, în semn de nemulțumire față de viceprimarul ales în urmă cu două zile, după constituirea Consiliului Local.

Accesul în sediul Primăriei Rafaila a fost blocat, luni, timp de două ore, de către un grup de peste 40 de localnici, care nu au mai permis angajaților instituției, inclusiv primarului PSD, Constantin Fînaru, să intre în clădire. Adunați în fața primăriei încă de la primele ore ale dimineții, localnicii au protestat față de alegerea social-democratului Vasile Trotuș în funcția de viceprimar al comunei, în urma constituirii, sâmbătă, a noului Consiliu Local.

Protestatarii vor să le promit că voi schimba noul viceprimar ales din rândul consilierilor și să-l pun în loc pe fostul viceprimar Gabriel Sandu (n.r.- fostul candidat PNL la Primăria Rafaila) care se află și el printre manifestanți. Eu le-am explicat oamenilor că nu este de competența mea, a primarului, ceea ce vor, mai ales că schimbarea viceprimarului se poate face doar cu acordul a două treimi dintre consilierii aleși. De altfel, noul viceprimar nici nu a venit astăzi (n..r.-luni) la serviciu”, a declarat primarul comunei Rafaila, Constantin Fînaru.

Pentru a putea intra în Primăriei, edilul comunei a sunat la numărul de urgență 112 și a solicitat intervenția forțelor de ordine. „În urma apelului, polițiști din cadrul Postului de Poliție Rafaila și ai Secției de Poliție nr. 6 Negrești asigură măsuri pentru liniștea și ordinea publică, fără a fi nevoie să intervină. Nu au fost înregistrate acte de violență, însă, dacă situația o va impune, se va suplimenta numărul de polițiști”, a precizat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

După sosirea poliției, manifestanții s-au retras din fața primăriei, protestând în continuare în centrul comunei.

Viceprimarul Vasile Trotruș a fost ales în funcție, sâmbătă, obținând votul celor șase consilieri PSD din cadrul CL Rafaila, în componența căruia se mai află cinci consilieri PNL, printre care și fostul viceprimar Gabriel Sandu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: