Home » Sanatate » Condițiile igienice foarte precare, posibila cauză a toxiinfecției alimentare de la Ruși, în urma căreia 18 persoane au ajuns la spital

Condițiile igienice foarte precare, posibila cauză a toxiinfecției alimentare de la Ruși, în urma căreia 18 persoane au ajuns la spital

Condiții igienice foarte precare din gospodărie sunt cauza cea mai probabilă a toxiinfecției alimentare din satul Ruși, susțin autoritățile sanitare, în urma căreia 18 persoane, printre care și șase copii, cel mai mic de șase luni, au ajuns la spital după ce au mâncat la un praznic.

Cele 18 persoane din localitatea Ruși, care, în weekend, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, s-au îmbolnăvit, cel mai probabil, din cauza condițiilor igienice foarte precare în care a fost pregătită mâncarea pentru praznic. În plus, pe timpul derulării anchetei epidemiologice, s-a constatat că o parte din preparatele servite la parastasul de sâmbătă fuseseră pregătite încă de joi, fără ca acestea să fie păstrate în frigidere, chiar dacă temperaturile de afară au fost foarte ridicate.

„Inspectorii care au mers în anchetă au constatat în gospodăria unde a avut loc praznicul condiții igienice deosebit de precare, greu de descris. Deși aceasta este cauza cea mai probabilă a îmbolnăvirii, conform procedurilor s-au recoltat probe de la persoanele diagnosticate cu toxiinfecție alimentară, precum și din alimentele servite la masă, rezultatele urmând a fi gata la mijlocul acestei săptămâni”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Cele 18 persoane din Ruși care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară au mâncat la praznic borș cu perișoare și friptură, iar ca băuturi au servit bere și suc. În final, 12 persoane, printre care și șase copii, cel mai mic de șase luni, au rămas internate pentru tratament în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență Bârlad, având forme ușoare și medii de boală. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: