Home » Sanatate » Niciun week-end fără victime ale neglijenței părinților

Niciun week-end fără victime ale neglijenței părinților

Trei copii din Bârlad și mediul rural au ajuns la Spitalul „Elena Beldiman”, în week-end-ul trecut, din cauza inconștienței și neatenției părinților.

Un copilaș de patru ani, care beneficiase recent de un transplant de ficat, nefiind supravegheat, a înghițit câteva pastile care îi fuseseră prescrise după operație. Tot în week-end, un bebeluș de o lună, din Bârlad, a fost adus cu ambulanța la Spitalul „Elena Beldiman” fiind intoxicat cu nitriți din apa de băut. În acest caz fie a fost folosită o sursă de apă neverificată din oraș, fie părinții au fost la țară și i-au dat să bea apă din fântână. Tot din cauza nesupravegherii, a fost nevoie de intervenția medicilor și în cazul unei fetițe de patru ani din Ivești, care a înghițit pastilele anticoncepționale ale mamei, aflate la îndemâna copilului.

„Din fericire, cazurile au fost rezolvate pe loc la Compartimentul de Primire Urgențe, niciun copil din cei trei nerămânând internat. Medicii atrag atenția părinților să nu mai lase medicamentele la îndemâna copiilor și să nu mai folosească apa din sursele nesigure pentru alimentarea copiilor mici”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: