Home » Invatamant » Prima probă la evaluarea națională, ”floare la ureche” – se laudă elevii

Prima probă la evaluarea națională, ”floare la ureche” – se laudă elevii

Ieri, 77 din cei 3.592 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Vaslui au lipsit la proba la limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale 2016. Evenimente neplăcute nu au existat, nefiind cazuri de candidați eliminați din examen. Cei care au lipsit, alături de corigenți, repetenți și tineri care nu vor să studieze la liceu (1.182 de adolescenți din promoția curentă) formează un contingent de 1.259 de candidați care au ratat sesiunea din această vară a testelor naționale.

Subiectele din cadrul probei la limba și literatura română au fost ușoare. Adolescenții au primit două subiecte mari, cu două texte la prima vedere în baza cărora li s-a cerut să răspundă la mai multe întrebări.

La unul dintre subiecte, elevilor li s-a cerut să redacteze o compunere despre o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

„Nu a fost greu deloc, aștept însă rezultatele pentru a nu vorbi degeaba”, ne-a declarat Maria.A. elevă care a susținut proba.

Evaluarea Națională va continua și se va încheia miercuri, 29 iulie, cu proba la matematică. Rezultatele se vor afișa vineri, 1 iulie – dată la care se vor putea depune contestații. Rezultatele finale se vor posta marți, 5 iunie.

Tot în cadrul admiterii la liceu 2016, până pe 10 iulie, inspectorul pe probleme de minorități din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui va primi dosarele de înscriere ale candidaților pe locurile speciale pentru rromi. Ulterior, pe data de 12 iulie, în cadrul unei ședințe publice, se va face repartizarea pe locurile speciale a petenților.

„Mulți tineri rromi susțin în prezent evaluarea națională. Iar pentru că de multe ori obțin note bune, nu mai au nevoie să se înscrie pe locurile speciale. De aceea veți vedea că nu sunt mulți cei care se înscriu pe aceste locuri”, a declarat Sorinel Trufia, inspector școlar pe probleme de minorități. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: