Home » Sanatate » Spital privat sau spital de stat? Vasluienii sunt invitați să sesizeze neregulile din spitale pe un site special creat

Spital privat sau spital de stat? Vasluienii sunt invitați să sesizeze neregulile din spitale pe un site special creat

Săptămâna trecută, cotidianul Est News a fost contactat de administratorii unui site care monitorizează calitatea serviciilor medicale prestate în spitalele din România, în vederea descoperirii neregulilor care se petrec în aceste instituții și ni s-a solicitat să mediatizăm inițiativa

De exemplu, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cheltuielile de spitalizare a unui bebeluș bolnav de laringită, pe o perioadă de 5 zile, ajung să coste (potrivit documentului eliberat de spital) aproape 1.500 de lei – o sumă halucinantă. Se pune fireasca întrebare dacă nu cumva ar fi mai oportun ca statul român – cel care administrează taxele pe care le plătim pentru servicii medicale – să plătească această sumă unui spital privat, acolo unde controalele sunt cu adevărat controale, acolo unde nimeni nu-și permite să ia ”ciubuc”, acolo unde responsabilii nu-și permit gafa de a cumpăra dezinfectați îndoiți cu apă, unde mâncarea este comestibilă, unde nu intri cu o boală și ieși cu trei, unde oamenii nu stau câte trei în pat și unde pacientul este tratat cu respect.

Site-ul www.calitatespitale.ro este un proiect implementat de CiemmeDiagnostica – HBSGroup, o firmă de consultanță în managementul sistemelor sanitare, și reprezintă un concept privat, independent, de colectare și analiză a datelor privind experiența pacienților în legătură cu nivelul de calitate al serviciilor furnizate de spitalele din țară. Proiectul urmarește, analizează și comunică informații privind calitatea serviciilor furnizate de spitalele pe mai multe dimensiuni de calitate: confort, servicii și personal. Prin proiect, care are la bază o serie de chestionare la care sunt rugați să răspundă cetățenii, se produce colectarea, analiza și comunicarea gratuită/online a informațiilor obținute.

„Împreună putem să îmbunătățim calitatea serviciilor furnizate în spitalele din România. Acum pacienții au ocazia să contribuie la evaluarea calității spitalelor accesând portalul www.calitatespitale.ro. Cu cât mai mulți pacienți află de acest portal cu atât mai corecte vor fi evaluările. Mass-media poate să monitorizeze calitatea pe fiecare spital din județul dumneavostră. În acest sens, vă rugăm să ne sprijiniți, ca portalul nostru să fie cunoscut”, se precizează în solicitarea transmisă Est News. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: