Home » Social » Mii de șomeri nu au dreptul la cursuri de calificare. Care categorii de șomeri nu au nicio șansă de a se integra pe piața muncii!

Mii de șomeri nu au dreptul la cursuri de calificare. Care categorii de șomeri nu au nicio șansă de a se integra pe piața muncii!

Mii de șomeri din județul Vaslui nu au dreptul de a participa la cursuri de formare profesională, din cauză că nu au nici măcar studii gimnaziale finalizate.

Statisticile realizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui în acest an, la finele lunii mai, prezintă o situație incredibilă. Un procentaj de 92,76% (15.398) din cei 16.599 de șomeri (indemnizați și neindemnizați) aflați în baza de date a AJOFM, au cel mult studii gimnaziale. Marea majoritate însă, nu au decât studii primare. Acești oameni nu au și nu vor avea nici o șansă de a se integra pe piața muncii. Chiar dacă știu să scrie, să citească și să execute calcule elementare, nici un angajator nu îi dorește, deoarece nu au nici o calificare. În ciuda faptului că AJOFM organizează anual cursuri de formare profesională, în meserii diverse, care nu necesită cunoștințe sau o cultură generală deosebită, cum ar fi lucrător în creșterea animalelor, brutar, pavator, pizzar, sau masseur, persoanele care nu au absolvit gimnaziul sunt ținute la distanță(Bogdan RUSU)

 

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: