Home » Invatamant » Examenele de admitere la liceu s-au încheiat. Urmează înscrierea la liceu

Examenele de admitere la liceu s-au încheiat. Urmează înscrierea la liceu

Evaluarea absolvenților de clasa a VIII-a s-a încheiat. Urmează înscrierea lor la licee și prima repartizare computerizată pe locurile disponibile. Evenimente deosebite nu s-au înregistrat, dar s-a observat că 1.265 de elevi de clasa a VIII-a nu au susținut examenele naționale din cauza corigențelor sau deoarece nu vor la liceu.

Ieri, 3.509 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Vaslui, promoția 2016, au scăpat de grija examenelor naționale, odată cu încheierea probei la matematică din cadrul Evaluării naționale. La prima probă de examen, cea la limba și literatura română, au lipsit 77 dintr-un total de 3.592 de candidați înscriși, iar la al doilea examen, cel la matematică, au lipsit 83. Evenimente deosebite nu s-au înregistrat, însă s-a constatat că la această evaluare nu s-au prezentat 1.265 de foști elevi ai clasei a VIII-a, dintr-un total de 4.774 de adolescenți înmatriculați în ultima clasă de gimnaziu la începutul anului școlar curent. Ei nu au intrat în examene, în principal din cauza corigențelor, dar au fost și situații în care tinerii au ales să opteze pentru școlile profesionale.

Rezultatele se vor afișa vineri, 1 iulie – dată la care se vor putea depune contestații. Rezultatele finale se vor posta marți, 5 iunie.

În perioada 8-12 iulie absolvenții de gimnaziu vor completă fișele de înscriere, în care vor specifica la ce licee și profile vor să studieze. Ulterior, pe 19 iulie, va avea loc prima repartizare computerizată a candidaților pe locurile disponibile la licee. Atunci, majoritatea participanților la Evaluarea națională vor deveni liceeni. La admiterea din anul 2015, pentru anul școlar 2015-2016, dintr-un total de 4.458 elevi, 2.996 au fost repartizați în învățământul liceal de masă, 211 la licee vocaționale, iar 15 elevi au intrat pe locurile speciale pentru rromi. De asemenea, 1.024 absolvenți s-au înscris la școli profesionale. În același an, 2015, potrivit planului de școlarizare, unitățile de învățământ post-gimnaziale din județul Vaslui au pus la bătaie 194 de clase, însă au realizat 174. Nu în ultimul rând, la admiterea din 2015 s-a observat că 312 elevi nu au dorit să se înscrie în clasa a IX-a, fapt pentru care Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a dispus cuprinderea lor în învățământul obligatoriu de 10 clase. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: