Home » Social » Primăria Vaslui începe, pe 4 iulie, acordarea produselor alimentare de la UE, la fostul Interex

Primăria Vaslui începe, pe 4 iulie, acordarea produselor alimentare de la UE, la fostul Interex

Primăria Vaslui va începe, pe 4 iulie, acordarea către persoanele defavorizate a produselor alimentare de la Uniunea Europeană, distribuirea pachetelor către cele 5.000 de persoane făcându-se pe categorii de beneficiari, din clădirea fostului supermarchet Interex.

Cele 5.000 de persoane defavorizate din municipiul Vaslui prinse în cadrul programului de întrajutorare cu produse alimentare vor putea, în sfârșit, să se bucure de făina și uleiul de la Uniunea Europeană. Primăria a decis să dea startul împărțirii cutiilor cu alimente începând cu 4 iulie, însă cu locația de distribuire schimbată față de anii anteriori. În acest sens, a fost ales ex-magazinul Interex, din vecinătatea Centrului de Afaceri Vaslui, de unde împărțirea ajutoarelor se va face pe cele cinci categorii de beneficiari și nu pe litere, ca până acum. Autoritățile vor afișa și graficele de livrare, fiind luate în calcul cinci categorii de beneficiari: pensionari cu venituri sub 450 de lei, șomeri aflați în evidențele Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, persoane cu handicap grav sau accentuat, cei care primesc alocații de susținere a familiei sau ajutor social, văduve și veterani de război.

Livrarea produselor, care va consta în două cutii cu alimente, se va face în maxim 45 de zile de la data de la care începe acțiunea. Ulterior, ajutoarele alimentare nu vor mai putea fi ridicate de către beneficiari, așa cum se întâmpla în anii din urmă.

În cadrul programului, fiecare beneficiar va primi două cutii cu alimente cu conținut identic, în care se află, în total, două kilograme făină albă, patru kilograme de mălai, patru litri de ulei, două kilograme de zahăr, două kilograme de orez, un kilogram de fasole boabe, 800 grame de paste făinoase și câte două conserve de carne de vită, pate de ficat de porc și pastă de tomate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor