Home » Justitie » Cei șapte tineri din Văleni condamnați pentru viol, executați silit pentru plata daunelor morale către victimă

Cei șapte tineri din Văleni condamnați pentru viol, executați silit pentru plata daunelor morale către victimă

Cei șapte tineri din Văleni, condamnați definitiv la pedepse cuprinse între șase și zece ani de închisoare după ce au violat o fată de 18 ani, vor fi executați silit, printr-o decizie a instanței, pentru plata către victimă a daunelor morale, în sumă totală de 70.000 de lei.

Judecătoria Vaslui a dispus executarea silită a celor șapte tineri din Văleni, condamnați pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal, după ce aceștia nu au achitat către victimă daunele morale stabilite printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Iași. Decizia magistraților vasluieni a fost luată în urma solicitării făcută în instanță de către avocata fetei abuzate sexual. În consecință, dacă rudele autorilor nu vor achita în solidar suma stabilită de către Curtea de Apel Iași, un executor judecătoresc va trebui să identifice eventuale bunuri ale celor șapte tineri în vederea valorificării acestora pentru a acoperiri daunelor morale de 70.000 de lei.

Cei șapte tineri din Văleni au fost condamnați definitiv, în noiembrie 2015, la pedepse cuprinse între șase și zece ani de închisoare după ce, la sfârșitul lui 2014, au violat o fată de 18 ani în timp ce aceasta se întorcea de la școală. Racolată de către doi dintre tineri dintr-o stație de autobuz, victima a fost dusă pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde a fost abuzată sexual, timp de mai multe ore, de către cei șapte indivizi. Ulterior, fata a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei șapte tineri au fost arestați preventiv la trei zile de la comiterea faptei. Însă, după cinci luni, un magistrat de la Judecătoria Vaslui a decis eliberarea, pe rând, a indivizilor judecați atunci pentru viol, fiind plasați în arest la domiciliu. La mijlocul lunii iunie 2015, instanța a înlocuit și acea măsură cu cea a controlului judiciar. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: