Home » Administratie » Prima încercare de recepție a Școlii „Iorgu Radu” a eșuat, dar primarul Boroș a făcut conferință de presă pentru a anunța că proiectul a fost încheiat cu succes

Prima încercare de recepție a Școlii „Iorgu Radu” a eșuat, dar primarul Boroș a făcut conferință de presă pentru a anunța că proiectul a fost încheiat cu succes

de Mihaela NICULESCU și Simona MIHĂILĂ

Recepția Școlii Nr. 1 „Iorgu Radu” din Bârlad a fost amânată. Miercuri, 29 iunie, o echipă formată din reprezentanți ai Primăriei Bârlad, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, ai Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național și ai firmelor constructoare (Urban Proiect, Consint și DAS), a realizat o verificare tehnică a construcției. După șase ore și jumătate, s-a ajuns la concluzia că școala nu poate fi deschisă încă.

scoala 1 - receptie amanataAu fost identificate unele probleme care trebuie remediate. Nu sunt greu de rezolvat. Este vorba despre dimensiunile ușilor care trebuie modificate în acte prin dispoziție a proiectantului și despre mutarea unui paratrăsnet. Termenul maxim de remediere este de 90 de zile, dar sperăm că lucrările vor fi finalizate într-un timp mai scurt”, ne-a declarat Cezar Chiper, directorul Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Bârlad.

Termenul inițial de finalizare a școlii modernizate și reabilitate cu fonduri europene a fost de 31 decembrie 2015. Au fost necesare unele investiții noi impuse de ISU și termenul s-a amânat până pe 30 iunie. Când se credea că pe 30 iunie recepția tehnică va avea loc fără probleme, directorii școlii au aflat că vor trebui să mai aștepte până vor primi cheile.

Domn’ primar, dacă tăceai, filozof rămâneai!

În ciuda problemelor constatate, noul primar al Bârladului, Dumitru Boroș, a organizat, ieri, prima sa conferință de presă în care a anunțat cu tam-tam că proiectul de reconsolidare și modernizare a Școlii ”Iorgu Radu” s-a încheiat cu succes. Nici el, și nici ceilalți reprezentanți ai părților implicate în proiect nu au pomenit nimic despre erorile constatate. Ba chiar s-a arătat deranjat când ziariștii de la Est News, care aflaseră de recepția  eșuată de cu o zi înainte, au cerut lămuriri.

Boroș le-a reproșat că nu sunt suficient de entuziaști și că strică minunata atmosferă festivă cu asemenea întrebări inoportune: ”Eu zic că ar trebui să ne bucurăm, nu să căutam… Dumneavoastră, ziariștii, căutați tot timpul ceva de care să vă agățați, să criticați”.

Mulțumim frumos pentru momentul de psihanaliză. Aveți dreptate, domnule primar. Unii dintre noi ne facem vinovați că boros-prima-conferinta-primarrefuzăm să ne transformăm în aplaudaci, mai cu seamă în situații ca acestea în care ne forțați să ignorăm gunoiul de sub preș. Mai mult ca sigur că nu l-am fi văzut dacă nu v-ați fi străduit atât de evident să ne opriți în a pune întrebări ”deranjante”.

Dincolo de situația penibilă creată de primar în prima sa conferință de presă, proiectul de reconsolidare și modernizare a Școlii „Iorgu Radu” este unul demn de toată aprecierea. Lucrările au durat 20 de luni și au costat 8,8 milioane de lei, din care 10% a suportat Consiliul Local. 

Dacă problemele constatate în urma verificărilor tehnice de ieri vor fi remediate în timp util, mai ales că nu sunt foarte mari, (reprezentanții serviciilor de specialitate din primărie estimează o durată de circa o săptămână), noul an școlar va găsi instituția pregătită să-și primească elevii cu ușile deschise.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: