Home » Invatamant » Mai bine de 30% dintre elevii vasluieni au picat la Evaluarea Națională. Lista elevilor de nota 10!

Mai bine de 30% dintre elevii vasluieni au picat la Evaluarea Națională. Lista elevilor de nota 10!

de Bogdan RUSU

Cei aproximativ  3.500 de elevi din județul Vaslui care au terminat clasa a VIII-ași care au participat la ambele probe (română și matematică) din cadrul Evaluării Naționale au aflat notele primite în urma corectării tezelor. Din datele preliminare oferite de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui am aflat că au promovat 69,73% din cei care au susținut examenele. Altfel spus, peste 1.000 de elevi nu au reușit să obțină medii de trecere.

În schimb, județul are și motive de mândrie, căci șapte elevi au obținut nota 10, atât la limba română, cât și la matematică. Trei sunt din municipiul Vaslui – Alexandru Iuliana Alexandra și Bejenariu David Cosmin (de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”) și  Lupașcu Miruna Ștefania (de la Școala Gimnazială “Constantin Parfene”), doi sunt din Bârlad –  Cernat Bianca Elena și Nanea Petronela Beatrice (de la Școala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici”) și doi din Negrești –  Butnaru Marius Angel și Nastasă Ioana Raluca (Școala Gimnazială “Mihai David”).

Rezultatele obținute de toți elevii vasluieni care au susținut cele două probe la Evaluarea Națională din acest an pot fi văzute accesând http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteJ.aspx?jud=42

 

About Mihai Vasile

One comment

  1. Statisticianul

    Fata de nr. de elevi inscrisi in clasa a VIII-a , scolile din Vaslui „au trimis” la Evaluarea Nationala mult mai putini elevi dupa cum urmeaza ( primul numar reprezinta nr. de elevi inscrisi in cl. a VIII-a iar al doilea nr. este numarul de elevi prezenti la EN ): AI Cuza 31-12, M.Sadoveanu 48-31,C.Parfene 80-65 ,C.Motas 41-29, Stefan cel Mare 107-98, D.Cantemir 29-22. La celelalte scoli diferenta este sub 5. La Barlad : Scoala MC Epureanu 73-58,Iorgu Radu 47-34,Stroe Belloescu 43-29,VI Popa 34-24,Pr.Elena Bibescu 20-11,G.Tutoveanu 96-88. La celelalte scoli diferenta este sub 5. Scolile enumerate ar fi trebuit sa aiba procent de promovabilitate 100% la numarul mare de corigenti lasati ( foarte putini din cei care au promovat in mediul urban nu s-au inscris la evaluare )

%d blogeri au apreciat: